Afgelopen weekend gebeurden er her en der ongevallen in Haspengouw. Meestal zonder zware gekwetsten, zo leek het eerst. Maar later bereikte ons de informatie van de Politiezone van Sint-Truiden waarbij één zwaargewonde werd vermeld. En één bestuurder vond het nodig om twee plaatsen voor mensen met een handicap tegelijkertijd in te nemen.

Zaterdag reed omstreeks 05.20 uur op de Beursstraat in Wellen een 25-jargie inwoner uit Nieuwerkerken de open gracht in. De man legde een positieve alcoholtest en een positieve drugsspeekseltest af.  Het gaat hier om een ‘beginnende’ bestuurder die zijn rijbewijs nog geen twee jaren heeft.

Zaterdagavond werd omstreeks 20 uur in de Helstraat op een verkeerseiland de verkeersborden aangereden door een 21-jarige bestuurster uit Kortessem. En drie uurtjes later vond op de Steenweg in Alken een verkeersongeval met vluchtmisdrijf plaats. Betonnen paaltjes en een brievenbus werden omver gereden. Het vluchtend voertuig werd 2 kilometer verder met zware stoffelijke schade aangetroffen. De politie zoekt naar de eigenaar.

Zondag werd in de late voormiddag een 57-jarige fietsster uit Hove aangereden door een andere fietser in Borgloon. Zij werd overgebracht naar het ziekenhuis.

Sint-Truiden

Ook uit de politiezone Sint-Truiden-Nieuwerkerken-Gingelom kwamen er aanvankelijk berichten binnen met enkel stoffelijke schade. In Gingelom, in de Homsemstraat, was dat het geval op zaterdagmorgen waarbij een geparkeerd voertuig werd aangereden.

Op zaterdagavond reed een personenwagen op het kruispunt van de Luikersteenweg met Gelinden-Dorp te Sint-Truiden tegen een verkeerseiland. De 37-jarige C.G. uit Oupeye raakte daarbij lichtgewond.

In Nieuwerkerken werd in de Klein Tegelrijstraat op zondag 10 april om 22.40 uur een stilstaand voertuig aangereden. De passagier, de 50-jarige G.W. uit Herk-de-Stad, raakte hierbij zwaargewond.

Foutparkeerder 

In Sint-Truiden, meer bepaald op Stayen, werd een zwarte Audi gespot die twee plaatsen voor mensen met een handicap innam. Of de man ook beboet werd is niet bekend.