Hasselaar Steve Meert is op 41-jarige leeftijd overleden. In 2008 maakte hij nog furore als de veel te zware kandidaat-voetballer in het VTM-programma FC Nerds. In het dagelijkse leven was hij postbode waarbij hij in 2020 de krant haalde om te protesteren tegen de veel te hoge werkdruk. Daarnaast was hij erg actief in de media, iets wat hem mateloos kon boeien. Binnenkort zou hij een plaat hebben uitgebracht.

Steve Meert was Hasselaar, vrijgezel, mediabeest en levensgenieter. Hij werd in 2008 bekend in heel Vlaanderen omwille van zijn eigengereide stijl in het programma FC Nerds. Zijn toenmalige coach was Johan Boskamp die Steve geregeld een mep verkocht als die weer uit de bocht ging aan de toog of aan tafel. “Een fantastische man, die Boskamp”, reageerde Steve achteraf. “Maar als hij mij ‘eikel’ noemde, riep ik ‘Hollander’ tegen hem.”

Steve Meert werd geboren te Hasselt op 19 juni 1980, als jongste zoon van 2 broers.  Zijn ouders gaven hem een fijne jeugd.  Ze hadden wel hun handen vol met hem want al als jonge spruit was hij een spring in ‘t veld.  Op zijn 12de kreeg de toneelmicrobe Steve te pakken.  Met Toneelvereniging “Harlekijn” speelde hij jaarlijks zijn toneelstuk. En leerde hij de klappen van de zweep. Hij zou dit blijven doen tot zijn 23ste.  Toen kreeg hij namelijk meer en meer aanbiedingen binnen om mee te spelen in diverse tv series.  Met “Harlekijn” had hij een kortfilm gemaakt “Het zwarte mysterie” en dat wekte bij hem een grote interesse op hierin door te gaan.  Zijn allereerste tv rol speelde hij in ‘Spoed’ als ambulancier in een figurantenrol. Begin februari 2008 stelde Steve zich kandidaat voor het VT4-programma FC Nerds. Hij bleef later in de media actief. Zo werkte hij ondermeer sinds 2014 bij Textradio en presenteerde er tot op heden het avondprogramma “Dolle maandag”.

Bereidwilligheid

Steve was voor zijn vrienden een echte vriend. Hij had een bijzonder goed hart en stond altijd klaar als je hem nodig had. Toen ik zeer dringend op zoek was naar iemand die mee de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 in de Haspengouwse steden en gemeenten wilde verslaan voor krant en radio, was Steve degene die dat – overigens geheel belangeloos, zonder vergoeding – met veel plezier oppakte. “Zijn ganse zondag ging eraan. Hij croste met mij tussen Alken, Wellen en Borgloon, en legde heel vlotjes contacten met burgemeesters in een voor mij compleet nieuwe wereld waarin ik niemand kende. Het werd een leuke verkiezingsshow. Ik was dan ook blij dat ik in 2020 hem zijn verhaal kon laten doen over de toenmalige hetze rond B-Post, waar hij werkzaam was. Ik had in de covidperiode geen contact met hem, maar eergisteren postte hij nog een compliment bij een nieuwsje op mijn FB-pagina. Enkele uren later is hij in zijn slaap overleden aan een hartaderbreuk.”