De agent van de politiezone Sint-Truiden/Nieuwerkerken/Gingelom die beelden had rondgestuurd van een persoon in een politiecel terwijl die seks had met zichzelf is schuldig bevonden door de Hasseltse correctionele rechtbank. Hij maakte ook beelden van een huilende naakte asielzoeker in een combi. De man kreeg opschorting van straf. Na zijn schorsing die nog tot eind december duurt, zal hij zijn werk bij de politie mogen hervatten, iets wat hij ook wil doen.

Zijn collega is veroordeeld voor 10 maanden cel met uitstel. Hij stuurde het filmpje door en deed een flitsboete van zijn ex-partner verdwijnen. De man werd afgedankt en is al aan de slag in de tuinaanleg.

“De beklaagden hebben met hun handelen de rechtsstaat ondermijnd en ernstige schade toegebracht aan het vertrouwen dat in de politieambtenaar gesteld wordt. Een betrouwbaar en integer politiekorps is voor het functioneren van de rechtsstaat een absoluut vereiste”, aldus de rechter in het vonnis. Aan de transgender zijn de twee veroordeelden samen 2.620 euro schadevergoeding verschuldigd.