Er beweegt heel wat in het medialandschap van Sint-Truiden en Haspengouw. Na de bekendmaking van zeer mooie lees- en luistercijfers bij Media Haspengouw pakt één van haar basispijlers, radio Trudo FM, uit met een zeer mooie, gloednieuwe website. De radiopresentatoren bereiden intussen een bijzondere Valentijn Top 169 voor.

Het oog wil ook wat moeten ze bij Trudo FM gedacht hebben. “Dat radio alleen voor luisteraars zou zijn is natuurlijk al lang achterhaald”, weet station manager Tom Coppens. “Vroeger luisterde je gewoon naar de radio. Aan die tijd zijn we al lang voorbij. Omdat mensen steeds vaker onze website raadpleegden om er naar onze muziek te luisteren, of op zoek naar informatie, vonden we het een goed idee om in die site onze talenten en energie te steken. Probeer hem maar eens uit via trudofm.be; het loont de moeite!”

Valentijn

Coppens en zijn ploeg lopen zich inmiddels warm voor Valentijn. “We gaan die dag een beetje anders aanpakken dan wat je van een Valentijnsdag mag verwachten. Slows, de zogenaamd trage platen, zullen er natuurlijk bij zijn, maar de insteek kan ook anders, zolang de verliefdheid en de liefde maar centraal staan. Meer ga ik niet verklappen.” Maar waarom dan een top 169? Vanwaar dat cijfer? Coppens lacht: “Dat is natuurlijk een knipoog naar het getal 69, enfin, u begrijpt wel wat ik bedoel.”

VALENTIJN Top 169 op Trudo FM op 14 februari van 9 tot 21 uur via FM 105.2 (Sint-Truiden), 105.6 (Borgloon) en via de website trudofm.be of truiensnieuws.be