Het geriatrisch support team van Sint-Trudo Ziekenhuis ontwikkelde een escaperoom rond dementie. Daar kunnen sinds enkele maanden de medewerkers van ziekenhuis aan den lijve ondervinden wat het is om te leven met dementie. De collega’s van wzc Home Elisabeth probeerden het uit. “Een erg waardevolle ervaring”, klonk het achteraf.

Deze week kwam de werkgroep dementie van woonzorgcentrum Home Elisabeth uit Sint-Truiden ontsnappen uit de escaperoom in het Sint-Trudoziekenhuis. “We vonden de escaperoom een waardevolle ervaring. Je ervaart hoe het echt is om met dementie te leven. Bovendien was er in de nabespreking de mogelijkheid om tips en ervaringen met elkaar uit te wisselen rond kwaliteitsvolle zorg voor mensen met dementie”, aldus de deelnemers.

“Met een escape game willen we verschillende actoren een ervaring bieden waardoor ze dementie beter begrijpen”, weten ze bij Expertisecentrum Paradox. “Zo kunnen mantelzorgers, professionelen en familieleden op een kwalitatieve manier ondersteuning vinden en bieden. Een escape game is een spel dat je helemaal onderdompelt in de ervaring. Deze ervaringen vormen een vertrekpunt voor nabespreking en dialoog. We willen ook de maatschappelijke dialoog stimuleren rond deze problematiek.”