Het zit erop. Vandaag, woensdag 11 oktober 2023 zal genoteerd worden als de laatste zomerdag in Haspengouw. Vanaf morgen krijgen we zware bewolking met regen, en vanaf zaterdag neemt het kwik een duik richting 12 graden, om zo definitief de herfst en binnen twee maanden de winter in te gaan. TruiensNieuws blikt samen met enkele bekende Truienaren uit onze politiek een laatste keer terug op de zomer van 2023.

Vandaag krijgen we droog en vrij zonnig weer bij 23 graden in Haspengouw. De wind waait matig uit het zuidwesten. Vannacht neemt de bewolking toe en krijgen we buien bij 12 graden. Morgen, donderdag, wordt het zwaarbewolkt met enkele buien of perioden met regen. De maxima schommelen tussen 15 en 19 graden. De wind is meestal matig uit zuidwestelijke richting. Vrijdag is het gedeeltelijk tot zwaarbewolkt en blijft het grotendeels droog. Het kwik stijgt naar 22 graden bij een voelbare zuidwestenwind. Een actieve regen- en buienzone trekt ’s avonds en ’s nachts over Zuid-Limburg. Vanaf zaterdag wordt het gevoelig kouder bij 12 graden. En dat blijft zo de komende weken. Daarmee lijkt de zomer van 2023 definitief begraven.

’t Is weer voorbij die mooie zomer

In onze reeks vakanties vroegen we aan Truiense politici waar zij hun vakantie hebben doorgebracht in de zomer van ’23. Heel wat reisverslagjes passeerden hier al de revue. Vandaag doen we dat voor een laatste keer met opnieuw twee Truienaren die zich politiek engageren.

Zo is Serge Gumienny fractieleider voor Open Vld in de Truiense gemeenteraad en is hij ook een bekend scheidsrechter in het voetbal. “Wij hebben een fantastische rondreis in Namibië gemaakt”, vertelt Serge. “Super mooie en afwisselende landschappen en uitzichten en natuurlijk de wilde dieren die we konden spotten. Een onvergetelijke reis”, besluit hij.

Beelden – Het gezin Gumienny op vakantie in Namibië

(Lees verder onder de foto’s)

 

De andere politiek geëngageerde is Vlaams politica Roosmarijn Beckers (Vlaams Belang). Zij ging met haar gezin niet te ver weg. “Dat komt omdat ik nog heel vaak op controle moet in het ziekenhuis. Maar dat hebben we niet aan ons hart laten komen. Begin juli gingen we naar Drenthe in het noorden van Nederland. Nederlanders zijn gastvrij en kindvriendelijk; we voelen ons daar thuis. Midden augustus gingen we nog enkele dagen naar onze Vlaamse kust. Zon, zee en strand voor de kinderen, mooie winkels en lekker eten voor de ouders. Een ideale combinatie”, aldus Beckers.

Beelden – Het gezin van Roosmarijn Beckers op vakantie in Nederland (onderste drie foto’s) en aan onze kust

Hebt u ook mooie vakantiekiekjes die u met ons wil delen? Graag horen we de verhalen van onze lezers (TruiensNieuws) en onze luisteraars (Trudo FM). Info@truiensnieuws.be