De derde en laatste oefeninterland van de zomerstage van de jonge Belgian Lions eindigde in een nederlaag tegen Nederland, na een eerdere overwinning tegen Ivoorkust in Braine en een verliespartij in Den Haag. De Belgian Lions begonnen nochtans sterk met een 10-2-voorsprong en een 18-11-bonus. Daarna verliep het stroever. Toch klinkt er veel lof voor Bondscoach Dario Gjergja omdat hij nieuwe Belgische talenten zoals Truienaar Jarne Lesuisse kansen wil geven. Het debuut van de youngsters bij de Belgian Lions is een ticket voor een succesvolle toekomst.

De Belgian Lions begonnen sterk aan de oefenwedstrijd met een 10-2-voorsprong en een 18-11-bonus. In het tweede kwart verliep het stroever: open shotjes werden gemist en Oranje regisseerde feilloos een strakkere defensie, wat resulteerde in een 21-22 achterstand. Uiteindelijk scoorden de Belgen slechts drie punten in het tweede kwart, waardoor ze halverwege tegen een 21-24-achterstand aankeken. Het derde kwart bracht een lichte verbetering in het aanvalsspel, maar de inhaalbeweging bleef uit: 25-34 en 33-38. Dankzij enkele mooie driepunters naderden de Lions in het slotkwart alsnog tot 41-43. Hoewel ze op dat moment weer aansluiting hadden gevonden, bleef een Belgische overwinning uit na een spannend slot: 54-57 in het voordeel van Nederland.

Nieuwe talenten

De twee weken durende zomerstage van de Belgian Lions is daarmee afgelopen. Bondscoach Dario Gjergja wilde vooral nieuwe talenten een kans geven. Hierdoor maakten onder andere Jarne Lesuisse, Niels De Ridder, Niels Van Den Eynde, Mamadou Guisse en Oskar Giltay hun debuut bij de Belgian Lions. Ook jonge spelers zoals Joppe Mennes, Xander Pintelon, Siebe Ledegen en Jo Van Buggenhout waren van de partij. Hoewel we vaak veel klasse zagen, werd ook duidelijk dat er nog werk aan de winkel is. In november wacht de Belgian Lions het grote werk met twee EK-kwalificatiematchen tegen Letland.

Beelden © Basketballbelgium