De laatste rechte lijn naar Kerstmis is ingezet, en dat betekent een druk gevuld programma voor het komende kerst-shopweekend in Sint-Truiden!

Kerstsfeer en gezelligheid tijdens Kerst rond de Markt

Vandaag start het tweede weekend van Kerst rond de Markt. De gezellige kerststalletjes openen hun deuren tot en met zondag 22 december. Snuister langs de verschillende standjes, koop nog wat leuke pakjes voor onder de boom en warm tussendoor op met een lekkere warme choco of glühwein. Ook aan gezellige sfeer en animo geen gebrek! Vanavond staat immers ambiancemaker en accordeonist Jonas van Esch op het programma, op vrijdagavond spelen The Jameson Brothers de pannen van het dak en op zaterdagavond geniet je van jeugdkoor Djada, Tom & Ko en The Future Champs.

Ook voor de kids staat er nog heel wat leuks op het programma. In de knutselchalet kunnen ze terecht voor gratis creatieve kerstworkshops: kerstpingpong, wintersprookjeskapsel, mini-kerstbomen knutselen en eigen kerstballen maken. Ze kunnen bovendien langsgaan bij ‘oma’ voor een lekkere chocomelk of wegdromen met een prachtig sprookje in het peperkoekenhuisje.

Koopzondag met vuurspektakel als afsluiter

Nu zondag wordt de absolute topper van het shopweekend. De winkels openen namiddag hun deuren van 14u tot 18u, perfect voor de zoektocht naar de laatste kerstcadeautjes. De Beroepsvereniging van de Truiense Marktkramers organiseert die namiddag ook haar Kersteditie van de Haspengouw Markt. Naast de traditionele markt op zaterdagvoormiddag, kan je ook op zondag terecht bij de marktkramers voor al je boodschappen. Ten slotte genieten de shoppers om 17u van een adembenemend vuurschouwspel dat om 17u door de Truiense winkelstraten trekt. Een mooie afsluiter van het laatste shopweekend voor kerstmis én van Kerst rond de Markt.

Elektrische shopping shuttles tot in het stadscentrum

Kom je met de wagen naar Sint-Truiden? Parkeer je wagen dan op Parking Veemarkt, Station/Gazo of Parking Cicindria en maak gebruik van de gratis shopping shuttles die je tot in het stadscentrum brengen. Nog tot en met zondag vervoeren twee elektrische shopping shuttles je van deze parkings tot in de stad en weer terug. Stap op aan de haltes of zwaai naar de chauffeur, die je ook onderweg graag oppikt!