Lancering “Naar de Kern Sint-Truiden”

Sint-Truiden

Een bedrijvige stads- of gemeentekern reikt verder dan detailhandel en horeca. Het is een dynamische omgeving waar diverse functies samenkomen en een attractieve sfeer moeten uitademen.

Om gemeenten te ondersteunen in de realisatie van een bedrijvige stadskern heeft de provincie Limburg vorig jaar een innovatieve methodiek van stadskernontwikkeling gelanceerd.
Via het project Naar de Kern wordt in een kortlopend intensief traject gezocht naar een nieuw profiel en toekomstbeeld voor de gemeentelijke retail.

Dat gebeurt samen met professionele (retail)experten, verantwoordelijken van de gemeente/stad, lokale stakeholders, UNIZO en de provincie Limburg.
Vandaag, woensdag 4 december wordt in Sint-Truiden het startschot voor het traject gegeven door Burgemeester Veerle Heeren en gedeputeerde van Economie Tom Vandeput.

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Politiek
Procedures rond vestiging en uitbating nachtwinkels vereenvoudigd

“Maar focus op leefbaarheid en openbare orde blijft behouden” Na twee jaar wordt het reglement over de vestiging en uitbating van nachtwinkels aangepast. Dat gebeurde na een evaluatie met het oog op de vereenvoudiging van de verschillende administratieve procedures. Aan de ingebouwde veiligheids- en ordegaranties verandert niets. Het reglement kwam …

Politiek
Woonvisie geeft richting aan woonbeleid van de toekomst

Sint-Truiden zet zich de komende jaren verder op de kaart als een aangename woonstad waar iedereen zich thuis voelt. Met een doordachte woonvisie zet het lokaal bestuur de basisprincipes uit voor een innovatief woonbeleid dat inspeelt op de uitdagingen van morgen. Sint-Truiden wil verder doorgroeien tot een veilige, groene en …

Politiek
13.550 euro subsidies voor lokale verenigingen

Drie lokale afdelingen van de gezinsbond, vijf ouderenraden en 30 verenigingen krijgen een werkingstoelage van de stad Sint-Truiden. In totaal wordt 13.550 euro aan subsidies toegezegd.   Een aantal verenigingen en instanties worden in hun werking ondersteund door het stadsbestuur van Sint-Truiden. Op maandag 9 december keurde de gemeenteraad hiervoor …