Lancering “Naar de Kern Sint-Truiden”

Sint-Truiden

Een bedrijvige stads- of gemeentekern reikt verder dan detailhandel en horeca. Het is een dynamische omgeving waar diverse functies samenkomen en een attractieve sfeer moeten uitademen.

Om gemeenten te ondersteunen in de realisatie van een bedrijvige stadskern heeft de provincie Limburg vorig jaar een innovatieve methodiek van stadskernontwikkeling gelanceerd.
Via het project Naar de Kern wordt in een kortlopend intensief traject gezocht naar een nieuw profiel en toekomstbeeld voor de gemeentelijke retail.

Dat gebeurt samen met professionele (retail)experten, verantwoordelijken van de gemeente/stad, lokale stakeholders, UNIZO en de provincie Limburg.
Vandaag, woensdag 4 december wordt in Sint-Truiden het startschot voor het traject gegeven door Burgemeester Veerle Heeren en gedeputeerde van Economie Tom Vandeput.

Geen reacties

Deel jouw reactie met de bezoekers van Truiensnieuws.be

Algemeen
Project stationsbuurt – Fase 1 – ontwikkeling van 62 woningen en 195 ondergrondse parkeergarages

In de eerste fase voor de ontwikkeling van het nieuw Stationskwartier zijn er tussen de bedrijfssite Impermo, de Fabriekstraat, de Boomgaardenstraat en het spoor 62 woningen voorzien. Het zou gaan om appartements- en woningblokken, 3 kantoren en 1 ruimte voor gemeenschapsvoorzieningen. Het handelt om kleine, middelgrote en grote woningen voor …

Sint-Truiden
Corona-maatregelen gemeentebestuur Nieuwerkerken

inclusief updates van vrijdag 13 maart 2020 Volgende maatregelen werden genomen voor Nieuwerkerken: LDC De Vlinder zal vanaf donderdag 12 maart t.e.m. maandag 13 april 2020 gesloten zijn. Alle geplande activiteiten van het lokaal dienstencentrum worden afgelast en eventueel verplaatst naar het najaar (voor activiteiten die reeds betaald werden is …

Sint-Truiden
Werktuigdagen 2020 Hasp-O afgelast wegens coronavirus.

Na contact met de hoofdsponsors ‘Vereinigte Hagel’, ‘Hasp-O Stadsrand’ en ‘Internaat Stadsrand’ en verschillende andere actoren van de Werktuigendagen Sint-Truiden 2020 heeft de Hasp-O Stadsrand beslist om deze beurs af te gelasten. De onzekerheid omtrent de verdere evolutie van de Corona-pandemie en de bijhorende beleidsmaatregelen van de overheid ( FOD …

%d bloggers liken dit: