De stad Sint-Truiden gaat samen met Fluvius een aantal rioleringswerken uitvoeren in de buurt van de Startelstraat. In die projectzone is reeds
een gemengd rioleringsstelsel aanwezig. Dat wordt omgevormd wordt naar een gescheiden stelsel inclusief de afkoppeling van de
woningen in het gebied. Op een andere plaats, in de regio Overbroekstraat, komt er een nieuwe collector. Beide werken samen kosten ruim 3 miljoen euro.
Voor de rioleringswerken Startelstraat, Tienweidestraat en Stippelstraat wordt er een samenwerkingsovereenkomst afgesloten tussen Fluvius en de stad Sint-Truiden. Voor dat rioleringsdossier werd een subsidie bekomen bij de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM), goed voor 75%. Totale kost: 2.169.771,00 euro. De stad draagt daarvan 403.510,69 euro bij.
Daarnaast is er het Aquafinproject in de Overbroekstraat en Kleinveldstraat. Daar wordt een nieuwe collector aangelegd, zodat het vuilwater zal worden verpompt naar een hoger gelegen stelsel. Hier komt de VMM tussen voor 750.933,10 euro. De stad zal 544.913,60 euro ophoesten.