De huurders van de bekende taverne De Melver in Melveren wordt uit noodzaak onmiddellijk gesloten. Jan en Peggy zijn 37 jaar lang de succesvolle uitbaters geweest en deden vanochtend met pijn in hun hart de mededeling. “De eigenaar van het pand wil of kan het niet laten maken en dus moeten we nu plots sluiten”, vertelt het verbolgen koppel. Uit de expertise blijkt dat het dak gevaarlijk onstabiel is. Alleen een andere tegenexpertise kan nog soelaas bieden.

“Jammer dat wij op zo een manier van de ene dag op de andere moeten sluiten”, reageren uitbaters Jan en Peggy. “We hebben zelfs onze klanten niet kunnen verwittigen. Het mailtje van de brouwerij dwong ons om onmiddellijk de zaak te sluiten. Onbegrijpelijk. Wij wisten dat er problemen waren met de stabiliteit maar hadden nooit kunnen inschatten dat het zo erg zou zijn. Er sijpelde af en toe wat water binnen maar dat is nog iets anders dan dan het gebouw op instorten zou staan.” Dat Jan en Peggy geen afscheid hebben kunnen nemen van hun klanten zit hen erg dwars. “Klanten die nog een cadeaubon hebben mogen ons bellen en dan geven we het geld terug. We willen uitdrukkelijk iedereen die klant is geweest bedanken voor de vele jaren als trouwe klant.”

Wat nu?

“Na 37 jaar vallen we nu zonder werk. Dat komt hard aan! OK, het pand staat te koop. De eigenaar wil geen herstellingswerken uitvoeren”, aldus Jan en Peggy.

“Het klopt dat wij de horecazaak De Melver met onmiddellijke ingang verplicht hebben doen sluiten”, reageert Sebastiaan De Meester van Alken-Maes. “De aanleiding is een expertise die door de eigenaar was opgestart en waaruit blijkt dat door ernstige stabiliteitsproblemen de veiligheid van de klanten in het gedrang komt. Zeker tijdens de winter kan de huidige staat voor gevaarlijke situaties zorgen. Dat moeten we koste wat kost voorkomen, dus volgen we die expertise nu op. Al 37 jaar lang hebben we een goede samenwerking met Jan en Peggy. We zullen er alles aan doen om samen in overleg na te gaan met hen en zoeken naar een oplossing”, besluit De Meester.

Er komt binnenkort een tegenexpertise. Daaruit moet blijken of het pand überhaupt nog toekomst heeft.