Wat voor Davina Bottu (31) ooit begon in de berging van het ouderlijk huis in Neerwinden is 13 jaar later uitgegroeid naar een totaalbeleving in haar nieuwe concept in Velm. Samen met haar man knapte ze in de Schoorbroekstraat een eeuwenoud herenhuis op waarvan een groot gedeelte Di Niente heet, wat zoveel wil zeggen als “wees welkom”, “graag gedaan” of “niet niks”. “Een naam met betekenissen die mijn persoonlijke waarden dragen”, vertelt Davina. Wie er binnen stapt krijgt meteen het gevoel op reis te gaan.
  • Tekst: Rudi De Cock
  • Foto’s © Tim Moeremans

Di Niente in Velm (Sint-Truiden) een nieuwe kapperszaak noemen zou een beetje oneerbiedig zijn. Bij aankomst zie je door de grote ramen het indrukwekkende interieur tot ver in de tuin. Bij het binnengaan neemt het interieur je mee en overkomt je een vakantiegevoel van ruimte, licht, erfgoed met de hoge deuren en de muren van de 19e eeuw. Het vriendelijke team heet je van harte welkom en neemt je graag mee door de ontspannende ruimtes met een zicht op de tuin met het typische Haspengouws landschap. Het interieur van de salons omvat leuke zithoekjes, tafels en spiegels, alles mooi geïntegreerd in het karakter van het oude herenhuis. “Ik heb terug de rust in mijn eigen zaak gevonden”, vertelt Davina Bottu. “Ik ben kapster van beroep en ik heb op 13 jaar een weg afgelegd naar een brede totaalzorg voor het haar van mijn klanten, dus haarbeleving in de meest brede betekenis van het woord.”

(Lees verder onder de foto’s)

In beeld: Eén van de diverse ruimtes in de wereld van haarverzorging van Di Niente

 

In beeld: samen met haar man renoveerde Davina het oude herenhuis in Velm, een rustgevende combinatie van vroeger en nu

Davina koesterde al van kindsafaan haar grote droom om kapster te worden. Dat lukte ook, alhoewel ze haar ouders moest overtuigen! Davina vertelt: “Gelukkig hebben mijn ouders toegegeven en kon ik mijn meisjesdroom waarmaken. Zo kon ik mijn eigen kapperszaak beginnen op mijn 18e. Ik mocht thuis de berging inpikken, dat doorgroeide naar een eigen kapperszaak een straatje verder. Maar mijn zaak in Neerwinden lag aan de straatkant. Ik vond dat de drukte ervan begon te wegen en in onze zoektocht naar iets nieuws kwamen we uiteindelijk in dit rustige stuk van Velm terecht. Het pand straalt karakter uit en was ooit het huis van een minnares van de vroegere kasteelheer die er recht tegenover woonde. Hier vind ik innerlijke rust en kan ik mijn klanten meenemen op een reis waar niets moet en alles mag.”

Flow

Dat ontspannende gevoel noemt Davina bewust ‘de flow’. “Alles wat haren te maken heeft is mijn wereld, eentje vol van passie en creativiteit. Haar knippen, kleuren, afwerken, het is voor mij een roeping. “Ik ben en blijf het visitekaartje van de klant.”  Samen met mijn team werken we mee aan jou ontspanning, rust, met een flow van ‘alles mag, niets moet’, maar wel met een oog voor perfectie en stiptheid.”

Davina’s team, dat zijn Lune (20), Whitney (27) en Yasmien (28). “We vormen een hecht team dat elkaar goed aanvoelt en ook aanvult. Ze zijn net als ik gedreven en creatief en hebben sterke troeven zoals kennis en ervaring. We houden elkaar ook goed op de hoogte van de nieuwste technieken. We werken met de allerhoogste technologieën op het gebied van kleuring. Hier worden enkel de meest kwalitatief hoogstaande verzorgingsproducten gebruikt. Die zijn ook duurzaam en de top op wereldniveau.” Dit met respect voor de natuur met een brede kijk op de kwaliteit van de toekomst.

(Lees verder onder de foto’s)

In beeld: Davina, Lune, Yasmien en Whitney vormen een topteam als het op haarverzorging aankomt.

“We hebben elk een eigen kennis en kijk op de wereld van het menselijk haar en vullen elkaar perfect aan.”

In beeld: “Al onze producten zijn zonder sulfaten, vegan en dermatologisch getest. We hebben zelfs één merk dat volledig glutenvrij is.”

Opleidingen

Bij Di Niente word je als klant ook verwend. Davina vertelt: “Er is niet alleen uitgebreide aandacht voor het haar, maar we zorgen ook voor een lekker verwenbordje met lokale producten. Een bezoek aan Di Niente is eigenlijk een beetje reizen door het leven. We willen dat mensen zich welkom voelen en  kunnen genieten van onze services, dat ze zich laten verzorgen en helemaal ontspannen weer naar huis gaan.” Omdat opleiding de sleutel tot succes is leidt Davina zelfs andere kapper-collega’s op naar echte haarexperts in keratine, botox en proteïne. Ze vertelt: “In de opleiding zit alles wat te maken heeft met haarherstel op een hoog niveau, gecombineerd met natuurlijke producten en met respect voor de natuur. Het is fijn om een leuke connectie te creëren met andere kapper-collega’s. Het is fijn om elkaar te zien groeien. Ik kan er echt van genieten om hen succesvol te zien”, besluit Davina.

Di Niente – Schoorbroekstraat 82 – 3806 Velm (enkel op afspraak)

hairstylingdiniente.be