Team Hope, de vrijwilligersorganisatie die aan voedselbedeling doet in Sint-Truiden, roept de Truienaren op om te komen helpen. De hoofdwaterleiding in hun verdeelcentrum in de Regielaan is gesprongen. De hulpdiensten zoals de brandweer zijn ter plaatse.

“Het zal vandaag niet mogelijk zijn om voedsel te bedelen in ons gebouw”, steekt voorzitter Jean-Paul Mathijs van wal. “Momenteel is er een overlast aan water van zo’n 10 centimeter, en dit na het springen van de hoofdwaterleiding. We verwachten ongeveer 600 mensen voor de voedselbanken, maar die gaan we moeten terugsturen. We proberen te doen wat we kunnen. Vandaar onze oproep aan de mensen van Sint-Truiden: er moeten veel dingen verplaatst worden; kom ons alsjeblief helpen!”

Het gebouw van Team Hope heeft een oppervlakte van 800 m² en ligt vlakbij het dierencrematorium in de Regielaan 4150. Radiozender TrudoFM geeft vanmiddag tussen 11 uur en 14 uur een stand van zaken (te beluisteren via onze website truiensnieuws.be en via 105.2 FM).

“Wij vinden deze situatie heel erg, heel spijtig en we begrijpen dat dit frustrerend is voor onze vrijwilligers en voor de mensen in nood. We gaan alles op alles zetten en vandaar de oproep om helpende handen”, besluit Jean-Paul Mathijs.

Foto: © Archiefbeeld van Team Hope