De eerste wedstrijden van de Europe Play-offs zijn gestart. STVV zit in de Play-off groep met Gent, Mechelen, Standard, Westerlo en OHL. De Kanaries ontvingen zondagavond KVC Westerlo in eigen huis. Eerder wonnen Gent en Mechelen hun partij. STVV domineerde de ganse wedstrijd en won met 2-0.

In de Playoffs won STVV zondagavond op Stayen met 2-0 van Westerlo. Man van de match was ongetwijfeld Jarne Steuckers.
Diep in de tweede helft haalde hij goed uit: 2-0. En even later speelde hij de verdediging van Westerlo op een hoopje.
Bij rust was het 1-0. STVV domineerde de volledige wedstrijd na een vroege goal in minuut 7, ook al van Jarne Steuckers.
Honger naar Europees ticket

“We zijn deze play-offs niet begonnen om twaalfde te eindigen”, reageerde T1 Thorsten Fink na afloop van de wedstrijd. “Onze jongens hebben honger naar dat ene Europese ticket.” In het verleden lieten de Kanaries dergelijke kansen op het laatste wel eens liggen. “Deze keer kan het anders. Wij sloten het seizoen af met de hoogste percentage passnauwkeurigheid in de competitie: maar liefst 85,1% van de passes bereikten een medemaat, gemiddeld werd er per wedstrijd met 559,3 passes gestrooid. Bovendien won STVV dit seizoen de meeste persoonlijke duels van alle ploegen in de Jupiler Pro League. Dit toont aan dat onze jongens over de nodige grinta en duelkracht beschikken.”

De Kanaries wonnen 9 van de 15 thuiswedstrijden en verloren slechts 3 keer in eigen huis. “Op dat élan willen we doorgaan tijdens de Play-offs.”

Beelden © stvv