Aanstaande zaterdag 24 februari viert voetbalclub STVV haar 100-jarig bestaan. Naast de jubileumwedstrijd STVV – Westerlo is er een drink, een mars, een verbroedering, een ceremonie en een wedstrijd tegen Westerlo. De feestdag wordt afgesloten met een party. Intussen kleurt de stad steeds meer en meer geelblauw.

Zaterdag is voor de supporters verzamelen geblazen om 14.30 uur voor een opwarmingsdrink in de Minderbroederskerk. “De toegang is vrij voor iedereen voor dit gezellig samenzijn in en rond de kerk, met een muzikale verrassing”, aldus de clubleiding. “Om 16 uur stappen we dan op naar Stayen, een echte mars dus. De Grote Markt van Sint-Truiden en Stayen zijn immers als een navelstreng met elkaar verbonden. Op een wedstrijddag wandelen heel wat mensen vanaf de markt naar het stadion. Zeker vroeger. Aanstaande zaterdag maken we deze nostalgische wandeling samen: onze geel-blauwe mars loopt via de Stapelstraat naar de Tiensesteenweg, waar we vanaf de brug onze heilige grond zien opdoemen.” Wellicht zal de mars verlopen tussen een golf aan geelblauwe huizen. Steeds meer bewoners en handelaars kleuren hun gevels geelblauw met vlaggen en wimpels.

Wedstrijd

Eenmaal ter plaatse kunnen de supporters verbroederen aan de Fantoog aan de poorten van Tribune Oost. Die is toegankelijk voor iedereen. Op Tribune Noord is er voor zij die een ticket hebben voor het sfeervak een STVV-rave met Koenie. Je kan ook naar de kantine van Tribune Oost trekken, waar Mr. D. de voorbespreking muzikaal begeleidt.

En we zouden het haast vergeten, maar er moet ook nog gevoetbald worden. “Om 18 uur starten we met een verjaardagceremonie op het veld met veel toeters en bellen. Daarna spelen we tegen Westerlo die trouwens ook geelblauw als kleuren hebben. Mooi, toch! We hopen op een overwinning, maar wat het ook wordt, iedereen  is welkom in zaal Rvue voor een groot volksfeest.”

 

Beelden STVV / Media Haspengouw