In het basketbal blijft de A-ploeg van het Truiense KSTBB hoge ogen gooien. De basketbinken voeren in Eerste Landelijke het klassement nog steeds aan, nu al met 430 punten. In het tussenseizoen kwamen drie spelers over van het Luikse Tilff: Mathieu Balbourg (29), Adrien Bastin (30) en Audric Forthomme (28).

Bij de Truinoskes van Femina Habac staat de A-ploeg op de derde plaats in het klassement. Zij verloren dit weekend heel nipt van Houthalen met 68-66.  De Dames B kwamen wel thuis met de overwinning. Zij veegden Zolder gewoon weg met een indrukwekkend 28-89. Dames B (foto hieronder) staan nu op kop in het algemeen klassement met 193 punten.

Bij het damesvolleybal wist de Alkense Jeval A-ploeg (foto bovenaan) Riemst te verslaan met 0-3. In de algemene rangschikking staat de ploeg op een gedeelde vierde plaats.

Een andere mooie zaalsport is het handbal. De Truienaren moesten op verplaatsing naar Amay. Daar wisten ze hun gastheer te verslaan met 28-29.

 

In het Haspengouwse voetbal was er de derby tussen Vliermaal en Kortessem. Seppe Leysen maakte de twee doelpunten van de wedstrijd voor een erg tevreden Kortessem. Enkele kilometers verderop nam Tongeren de maat van Beerschot op eigen veld en zag een mooie 2-1 op het scorebord staan na de wedstrijd. Wellen boekte zijn vijfde zege op zes thuiswedstrijden. En KVK Tienen speelde 1-1 gelijk tegen Ninove. Op bezoek bij concurrent Ninove bleef KVK op z’n honger zitten. De Suikerjongens wisten na de pauze nog wel een 1-0-achterstand ongedaan te maken, maar de verhoopte winninggoal bleef uit.

Foto’s © KVK Tienen / Femina Habac / Cristal Alken Jeval

Zit jouw ploeg niet in het verslag? Neem contact met ons op via info@truiensnieuws.be