In het Nederlandse Horst aan de Maas heeft STVV een oefenwedstrijd verloren. De Nederlandse tweedeklasser Helmond Sport, de ploeg van coach en Antwerpenaar Bob Peeters, klopte STVV met 2-0. Oefenduels dienen om uit te proberen en af te tasten, maar dit geeft geen goede indruk. Zaterdag hopen de Kanaries de zaken recht te zetten tegen het Duitse Wehen Wiesbaden.

Bij STVV startte coach Fink met een experiment, want daar dienen oefenpotjes voor. Maar de try out-ploeg kreeg de zaken niet voor elkaar. Er werd gestreden voor het balbezit wat helaas weinig doelgevaar opleverde. De Nederlanders slaagden er zelfs in om twee keer te scoren, waarbij de zwakke verdediging van STVV opviel.

Tweede helft

Fink begon te wisselen en bracht onder meer nieuwkomers Barnes, Ito en Yamamoto tussen de lijnen. Die laatste wist het centrale middenveld goed te beheersen. Koita mocht het laatste kwartier invallen. Bij Helmond Sport waren ze in hun nopjes. Ook daar werden nieuwe spelers opgesteld die het er erg goed vanaf brachten. Eindstand 0-2, waarbij de Kanaries zich troosten met het idee dat op diezelfde dag Anderlecht, Club Brugge en Genk hun oefenduels ook hebben verloren.

Foto © STVV