Als we de bookmakers moesten geloven, waren de Kanaries zondag een vogel voor de kat. Liefst 4,45 keer je inzet kreeg je terug als je je centen op een overwinning van STVV zette. Een gelijkspel leverde 4,15 keer de inzet op, winst voor de bezoekers uit Gent stond aan een quotering van 1.72.

Wie zijn centen dus op Gent zette is twee ontgoochelingen rijker: zijn centen kwijt en zijn ploeg verloren. Wie had dit verwacht? Wij moeten mea culpa slaan en zeggen ootmoedig: “Wij niet.” Zelfs voetbalkenners à la Jacky Matthijsen veroordeelden STVV al nog voor de competitie begon tot een strijd tegen de degradatie. Niet dat dit niet kan gebeuren? Er is slechts één match gespeeld, en in plaats van 18de staat STVV wel EERSTE: de Buffalo’s uit Gent werden droogjes met 2-1 richting Oost-Vlaanderen gestuurd. Doelpunten van Suzuki en Colidio hielpen trainer Kevin Muscat aan een droomdebuut.

Na 75 seconden: 1-0
Van bij het eerste signaal werd duidelijk dat STVV zich niet zou ingraven tegen de Buffalo’s. Sterker nog, bij de eerste de beste aanval van de Kanaries stond de voorsprong al op het bord. Met een verre crosspass wisselde Sankhon knap naar de linkerflank. Garcia bracht de bal scherp voor doel en Suzuki, zette na 75 seconden de 1-0 op het bord. Van een koude douche gesproken bij 35 graden! Men was bijna aan de koffie toen Gent gelijk maakte:  Plastun knikte een hoekschop van Kums via de onderkant van de lat binnen: 1-1.

Colidio straft blunderende verdediging af
Na de rust drukte Gent, maar kon geen overtuiging tonen die een voorsprong zou rechtvaardigen. De Truiense trainer Muscat bracht Lee op de mat voor de moegestreden Nakamura. Een wissel die meteen rendeerde. De niet onaardige Zuid-Koreaan lag aan de basis van het Truiense doelpunt dat viel na onwaarschijnlijk geklungel in de Gentse defensie. Colidio hield daarbij als enige het hoofd koel en trapte de Kanaries opnieuw op voorsprong. De Buffalo’s zagen de verrassing van de speeldag al aankomen, en gaven gas. Seppe werd nog tweemaal gered door de paal, maar toen voor het licht uit voor de ex-Truienaars die nu bij Gent hun boterham verdienen (Bezus, Castro-Montes en Botaka, die echter niet mocht optreden tegen zijn oude club).

Wat er ook van zij, STVV won de eerste match. Criticasters.gaan zeggen dat ze geluk gehad hebben, maar zonder geluk word je geen kampioen. Of degradeer je.