STVV en Oostende sloten maandagavond de derde speeldag af met een potige pot voetbal op Stayen. De Kanaries verloren vlak voor de rust Teixeira na een overdreven tackle en speelden in het slotkwartier met tien tegen tien. Doelpunten vielen er niet, wel 9 gele en 2 rode kaarten.

Na het verlies in Anderlecht voerde Kevin Muscat drie wissels door in zijn basiself. Janssens verving de geschorste Sankhon, Asamoah speelde op de plek van de geblesseerde De Ridder en Lee verscheen voor het eerst dit seizoen aan de aftrap. Voor Lee was het nog maar zijn tweede basisplek in het shirt van STVV maar dat hij gebrand was op een goede prestatie, mocht al snel blijken. Maar de kansen van Lee en Colombatto brachten geen doelpunt

De partij verwaterde na de niet zo onaardige start van de Kanaries en de slordigheden en overtredingen stapelden zich op. Hoogtepunt in deze kleine oorlog was de fout van Texeira. Die vond het nodig vond om de snelle Sakala aan de zijlijn te torpederen. Verdiend rood was zijn deel na zijn drieste en te late tackle vlak voor de rust.

Tijdens de pauze greep Muscat in. Hij offerde Lee op om met Buatu de defensieve te verzekeren. Toch stond in minuut 55 bijna de 0-1 op het bord toen Theate vrij kon koppen maar niet kon besluiten. STVV loerde op de tegenaanval maar kwam er nog maar amper uit. En toen ref Geldhof na tussenkomst van de VAR naar de stip wees na een overtreding van Janssens in de zestien, vergooide Skulason de kans op STVV dood te maken en Oostende drie punten mee naar de kust te laten nemen

De IJslander trapte de strafschop echter tegen de paal en toen de bezoekers niet veel later Bataille (what’s in a name?) zagen verdwijnen met een tweede geel, groeide toch de hoop op een Truiense zege. Ito kwam er nog in voor Colido maar tot een slotoffensief, die naam waardig, kwamen de Kanaries niet meer. Wat startte als een match met veel verwachtingen, eindigde voor STVV met een kater, zeker als Texeira zijn prijs gaat kennen voor zijn rode kaart. En Oostende, die konden aan hun terugreis van 180 km beginnen met … drie punten in de lucht maar slechts één in de zak.

STVV: Steppe, Janssens, Teixeira, Mmaee, Garcia, Durkin, Asamoah, Colombatto, Lee, Colidio, Suzuki.
OOSTENDE: Hubert, Bataille, Tanghe, Theate, Skulason, Hjulsager, Vandendriessche, D’Arpino, Boonen, Sakala, D’Haese.
VERVANGINGEN: 46’ Lee door Buatu; 55’ Boonen door Gueye; 64’ D’Arpino door McGeehan; 74’ D’Haese door Ndicka; 75’ Colombatto door Lucas; 84’ Colidio door Ito.
GELE KAARTEN: 18’ Hjulsager; 22’ Lee ; 33’ Skulason; De Braekeleer; 44’ D’Arpino; 59’ Bataille; 77’ Gueye; 83’ Tanghe; 83’ Blessin
STRAFSCHOP: 71’ Skulason (gemist).
RODE KAARTEN: 43’ Teixeira; 76’ Bataille (2X geel).
SCHEIDSRECHTER: Geldhof, die ooit veel betere matchen gefloten heeft, want wanneer een scheidsrechter elf kaarten moet uitdelen(dat wil zeggen, de helft van het aantal spelers op het terrein), wil dat zeggen dat hij nooit enige grip op de match gehad heeft.