De eerste wedstrijd van de STVV A-kern op stage in Oostenrijk is geëindigd op 0-0. Onze Kanaries namen het op tegen het Bundesliga team Dynamo Dresden. Enkele mooie kansen zijn blijven liggen. Het werd de match met in de tweede helft het frisse debuut van nieuwkomer Fabinho. En maandag ging het er in een teambuilding stevig aan toe met een namiddagje raften.

In de eerste helft startten Coppens, Janssens, Teixeira, Al-Dakhil, Hashioka, Dumont, Konaté, Librici, Bocat, Brüls en Hayashi. De wedstrijd begint met een climax. Al na één minuut breekt Daichi Hayashi in de 16 binnen, valt en krijgt penalty. Brüls neemt die zoals gewoonlijk, maar de doelman stopt hem. Verderop in de wedstrijd wordt de strategie van coach Hollerbach duidelijk: hoge pressing en constante beweging. Brüls probeert zijn geluk van ver bij een vrije trap, maar de keeper redt opnieuw. STVV domineert en creëert wat kansen, maar niets concreets. Dynamo is niet echt dreigend. 0-0 aan de rust.

Tweede helft 

De ploeg van STVV wordt hier en daar wat gewijzigd: Coppens, Janssens, Leistner, Al-Dakhil, Hashioka, Dumont, Boya, Van Dessel, Fabinho, Kagawa en Kaya. De eerste kans is onmiddellijk voor STVV. Kagawa speelt Kaya vrij maar die schiet naast de paal. In de 62e minuut geeft Fabinho een pass naar Kagawa, die kan afdrukken maar de keeper redt. In minuut 63 wisselt de coach van Dresden de helft van zijn elftal. Na de drinkpauze wordt Olivier Dumont vervangen door Mathias Delorge. Boya schiet vanop 30 meter maar zijn schot gaat naast. Naar het einde van de wedstrijd dreigen de Kanaries vanop de linkerflank met een combinatie tussen Fabinho, Van Dessel en Kagawa, maar de doelman was alweer scherp op zijn hoede.

De eindstand is 0-0.

Volgende wedstrijd is aanstaande woensdag tegen Wörgl.

Raften

Vandaag, maandag, hield de coach het op één training. Deze namiddag stond er teambuilding op het programma, geheel in Hollerbachs’ stijl: stevig en hard….rafting.