STVV oefende afgelopen zaterdag tegen de sugarboys van KVK Tienen. In het Bergéstadion werd er 32 graden opgetekend. STVV moest in Tienen een meerdere erkennen. Na een dol slot eindigde de wedstrijd op 3-1 voor Tienen. “We hebben hier veel uit opgestoken”, verklaarde trainer Hollerbach achteraf.

STVV trad aan met een mix van spelers uit de A-kern en de jongeren. Geelblauw begon sterk en voerde de druk onmiddellijk op. Een scherpe counter van de thuisploeg doorkruiste evenwel de plannen en het werd 1-0. Het was Bentayeb die STVV’er Boets wist te verschalken. KVK Tienen op voorsprong dus, en die wilden ze niet meer uit handen geven: gretig, strak georganiseerd en vastberaden gaven ze tegengas aan de Kanaries. Na 20 minuten countert KVK opnieuw succesvol. Claes met de 2-0. STVV voerde de druk op, met een aantal gevaarlijke doelpogingen als gevolg. Tijdens de drinkpauze werd Koita vervangen door de Vos. Ruststand: 2-0.

In de tweede helft kregen we eenzelfde wedstrijdbeeld te zien. De nieuwe Kanaries, 11 andere spelers dan in de eerste helft, opnieuw een mix van A-kern en jongeren, zorgen meteen voor veel veldoverwicht maar doelkansen bleven uit. Brüls blijft initiatief tonen maar zijn schot na een dribbel is niet moeilijk genoeg voor (ex-kanarie) Vanmarsenille. Tijdens de drinkpauze werd Smets vervangen door Librici. Uiteindelijk is de thuisploeg nog het dichtst bij een doelpunt na een snelle uitbraak. Craninx doet wat er van hem verwacht werd na een één op één situatie. In de 89’ste minuut is het dan toch raak. Eerste doelpunt voor Kaya. Na puik voorbereidend werk van Librici kapt Kaya zich vrij en trapt de bal knap voorbij de keeper. In dezelfde minuut handspel in de zestien, penalty voor STVV. Wim Vanmarsenille pareert uitmuntend op een goed geplaatste trap van Brüls. In het absolute slot van de wedstrijd kan de thuisploeg de voorsprong nog vergroten.

STVV verliest een leerrijke oefenpot tegen een sterk georganiseerd blok van KVK Tienen met 3-1. Hollerbach onderstreepte dat het om een vriendschappelijke wedstrijd ging waaruit hij zelf veel geleerd heeft in de aanloop naar het echte werk binnen enkele weken.

Eind juni vertrekken de STVV’ers op een langdurig trainingskamp naar Oostenrijk.