In een wedstrijd waarin geen van de twee ploegen voor dreiging zorgde, viel er één doelpunt dankzij de voeten van Ueda. STVV bleek niet bij machte om te reageren na die achterstand. Cercle Brugge nam de drie punten mee naar huis.

Het was Ayase Ueda die voor een mooi moment zorgde in een wedstrijd vol bitsigheid. Hij kon alleen op doelman Schmidt afgaan en werkte netjes af. Daar voor en ook erna werd er wel veel geduelleerd maar waren er weinig kansen.

Het balbezit in de eerste helft was voor Sint-Truiden, de grootste kansen voor Cercle Brugge. In de eerste 20 minuten mikten zowel Hotic als Ueda buiten het doelkader. We kregen wel veel duels te zien, zij het altijd met een randje van agressie en bijna overkokende potjes.

Hayashi zorgde pas na iets meer dan een uur spelen voor het eerste schot tussen de palen. Het sein voor STVV om met meer drang naar voor te beginnen spelen. Net dan viel de goal aan de overkant volledig uit de lucht. Ueda kon opeens alleen op Schmidt af en zorgde met een knappe afwerking voor een zeldzaam hoogtepunt in deze wedstrijd.

Hollerbach probeerde het tij nog te keren met een aantal wissels. Een daarvan pakte enkele minuten later meteen een rode kaart. Kaya liet zijn voet hangen na een overtreding van Popovic. Natrappen, oordeelde scheidsrechter Lambrechts na een tussenkomst van de VAR.

Ook Cercle eindigde de partij met tien spelers na een tweede gele kaart voor Lopes Da Silva. Aan de score wijzigde niets meer en zo ging STVV onderuit met het kleinste verschil.

Na de voetbalwedstrijd waren er wat spanningen tussen supporters maar kreeg de politie zonder al te veel moeite de amokmakers van Cercle Brugge op de trein gezet.

©STVV