DJ Jorden Dux boomt tot aan de hemel. De sympathieke Tongerenaar die de pannen van het dak speelt in de Versuz brengt zijn eerste single uit: ‘Don’t let me down’. “Je wordt er instant vrolijk van, en dat is precies mijn bedoeling”, vertelt de DJ. “Het is een nummer dat ontstaan is vanuit die moeilijke covidperiode.” Dux maakt zich soms zorgen over jongeren die mentaal maar niet uit dat covid-dal geraken.
Zijn vrienden kennen hem al jaren als Yordi Daenen, en het brede publiek als DJ Jorden Dux. De 25-jarige Tongerenaar speelt heerlijke sets in de Versuz, en deze zomer ook op heel wat bekende festivals. Nu is het tijd voor een soloplaat; eentje waar is over nagedacht. DJ Dux: “Don’t let me down wordt in de eerste plaats een nummer om vrolijk van te worden. Het zit direct lekker in de oren en geeft je een goed gevoel. Zo wil ik mensen die het mentaal moeilijk hebben op mijn manier stimuleren om uit dat covid-dal te kruipen.” Yordi heeft zelf de covidperiode als zwaar ervaren, en zag ook wat het met andere jongeren deed. ”Van de ene dag op de andere thuis zitten, niets kunnen doen, vrienden moeten missen, geen passie meer vinden in je leven, nee ik was er zelf ook helemaal klaar mee! Maar ik zie dat voor sommigen die nasleep blijft hangen. Soms vinden jongeren niet de weg naar aangepaste professionele ondersteuning. Blijkbaar krijgt de helft van de jongeren die begeleiding niet. De wachtlijsten zijn lang en het kost een flinke duit.”
Music Maestro please
Yordi heeft zelf voor en tijdens de lockdown heftige tijden gekend. “Vijf jaar geleden werd bij mijn mama borstkanker vastgesteld. Een heel grote klap voor ons gezin. Gelukkig worstelde ze zich door de behandeling en stelt ze het vandaag weer veel beter. Maar enkele jaren later werd er eenzelfde diagnose kanker bij mijn vader vastgesteld. Angst, verdriet, onzekerheid wogen op ons als gezin. We maakten ons zorgen dat we ziek zouden worden en papa zouden besmetten. Alle sociale contacten verdwenen en ook mijn activiteiten als DJ werden noodgedwongen stopgezet. de muziek heeft me thuis, net als vele andere DJ’s, on the move gehouden.”
Intussen is de Tongerenaar een vaste DJ in de Versuz en staat hij deze zomer op heel wat festivals.