Met de komst van KV Mechelen speelt STVV zaterdag (aftrap om 18u30) zijn eerste wedstrijd na de coronagolf. Willen de Kanaries een rustig seizoenseinde beleven, wordt er zaterdagavond best gewonnen.

STVV was goed op weg naar de redding, maar de laatste wedstrijden waren niet om naar huis te schrijven en zorgden ervoor dat het degradatiespook dichterbij kwam dan de Kanaries liefhadden.

Zaterdag komt Wouter Vrancken met zijn KV Mechelen naar Stayen afgezakt, een cruciale match want de volgende twee zijn ook zeker geen makkie, namelijk naar Beveren van Nicky Hayen, naar Genk en thuis tegen Anderlecht. De drie ploegen hebben nog prijzen te winnen: geen degradatie, play-off1 of 2.

Wouter Vrancken heeft wel veel respect voor zijn ex-ploeg. “Ik ben misschien beïnvloed omdat het over de club van mijn heimat gaat. Maar ik denk dat STVV onder haar waarde staat geklasseerd”, aldus Vrancken. “Ze hebben getoond dat ze een sterk blok kunnen neerzetten en voorin hebben ze met Suzuki een topspits rondlopen. Ik zie hem graag spelen en ik hoop dat STVV zich redt. Maar dan mogen ze dat in hun laatste drie duels doen. Niet tegen ons.”

Peter Maes heeft uiteraard met pech te maken. Gauffriez verloor de strijd tegen zijn grasmachine. Maar Suzuki is weer helemaal fit. In de aanval was Yuma Suzuki het grootste zorgenkind, omwille van de spierblessure die hij opliep in Charleroi. Door het uitstel van de wedstrijd tegen Waasland-Beveren kreeg de Japanner voldoende tijd om te herstellen. Na een geslaagde test in een onderlinge oefenwedstrijd lijkt de topschutter weer helemaal klaar voor de strijd.

Hij krijgt wellicht het gezelschap van zijn vaste spitsbroeder Mboyo. Zijn laatste wedstrijden waren helemaal niet overtuigend, maar de competitievrije periode kan misschien voor mentale rust en frisse benen zorgen bij ‘Petit Pélé’.  Zijn concurrent Duckens Nazon heeft weinig speelkansen, nadat hij tegen de clubafspraken in voor een weekendje naar Parijs trok. Een coronabesmetting en een negatieve test later vloog hij tegen de zin van STVV meteen naar Haïti om er een interland te spelen. Afwachten of de eigenzinnige Haïtiaan überhaupt al de selectie haalt.