Wolke Janssens blijft bij STVV. Hij tekende dinsdagnamiddag als polyvalente verdediger zijn contract dat hem langer op Stayen houdt. “Ik voel me thuis op Stayen en ik wil er absoluut bij zijn omdat het komende seizoen het jubileumseizoen van 100 jaar STVV is.”

Janssens gaat in zijn 8e jaar bij blauwgeel de rechterflankpositie als verdediger versterken. “Het aflopen van mijn contract was voor mij een moment om de pauzeknop in te duwen en na te denken over de toekomst. Er kwamen de jongste weken voorstellen maar ik heb mijn gevoel gevolgd. STVV is de club van mijn hart. Ik vang veel positieve signalen op over het nieuwe project. Ik voel me thuis op Stayen en wil niets liever dan het jubileumseizoen in geel-blauw meemaken.” De polyvalente Janssens kwam al 125 keer uit voor de Kanaries, en dat op verschillende posities.

“Altijd met elkaar in gesprek gebleven”

Sportief directeur Andre Pinto reconstrueert: “In de publieke opinie werd er vorig seizoen regelmatig gespeculeerd over de toekomst van Wolke. De realiteit is dat we hem graag wilden houden en dat er veel wederzijds respect is. Daarom gingen we de voorbije maanden regelmatig met elkaar in gesprek. We zijn dan ook blij dat die gesprekken nu uitmonden in een verlengd contract. Want Wolke staat er altijd: of hij nu als centrale verdediger, flankspeler of vleugelverdediger aantreedt.”

Foto © STVV