De fans zijn de situatie bij STVV aardsgrondig beu. Zaterdagavond hingen ze al een groot spandoek met het opschrift ‘Pinto, Meekers, Tateishi, Muscat out! 6/27 shame on you!’ tegen de tribunes van Stayen.

Zondag kwam er een open brief op Facebook. Daarin eisen de fans “een gesprek met de echte verantwoordelijken van het falende sportief beleid”.

Naast de nieuwe open brief van de kant van de supporters, verschenen er ook misnoegde fans op de training van de Kanaries. Kevin Muscat, Steve De Ridder en Samy Mmaee maakten even tijd om met hen te spreken.

Meer dan waarschijnlijk zullen er deze week op Stayen hartelijke gesprekken gevoerd worden met Muscat, voor wie Standard volgend weekend allicht de match van de laatste kans wordt. Voorwaar geen gemakkelijke opdracht, na hetgeen Standard op de mat toverde tegen Club Brugge. Want als de Kanaries daar een puik resultaat neerzetten, dan is het duidelijk dat ze er zaterdag “met hun klak naar gesmeten hebben” en zelfs te pretentieus waren om het te komen uitleggen aan de pers.