Met een 9 op 9 heeft Union de kloof met leider Genk naar 3 punten gebracht. Die laatste won eerder op zondag met 2-1 van OH Leuven en legt zo de druk bij titelconcurrent Union dat het in eigen stadion zondagavond tegen STVV moest opnemen. In de laatste 5 wedstrijden in eerste klasse wonnen zowel STVV als Union om de beurt van elkaar en speelden ze de allerlaatste (de vijfde match) gelijk. Naar welke ploeg kantelt de winst zondagavond?

Union neemt van bij het begin het heft in handen en legde een lichte druk op de bezoekers. Maar ze botsen op een strak en nukkig verdedigend STVV. Zowel Hashioka, Okazaki en Bruno zorgen voor een tegengewicht maar veel gebeurt er niet. Feit is dat alles goed op slot blijft en zien we een sterk verdedigend STVV. De hoekschop in de 41e minuut van Union-speler Teuma wordt door Schmidt zonder al te veel moeite uit de lucht geplukt.

Goals in de tweede helft!

In de tweede helft krijgen we meer van hetzelfde, met een iets verslappend STVV. In de 55e minuut mag Union-speler Lazare in de 16 komen en doelman Schmidt recht in de ogen kijken, net als de bal. Van de weeromstuit komt Bruno opzetten. Er komt leven in de match. Even later is het prijs: Bruno verwart Van der Heyden met een slimme beweging en schuift de bal dan buiten het bereik van Moris in het hoekje. Dit komt hard binnen bij de spelers van Union.

STVV zet vervolgens sterk in op verdediging. De linies zijn waterdicht; knap werk van Hollerbach. Maar een vrije trap brengt de stand op 1-1. Het schot van aanvoerder Teuma wijkt wat af op het muurtje en verrast Schmidt. In het laatste kwartier van de wedstrijd is er de heropstanding van Union. De spelers geven alles wat ze kunnen. Ondanks schoten op doel houdt Schmidt stand. In de laatste 10 minuten trekt de wedstrijd helemaal open en wordt het vooral voor STVV bibberen en beven.

In de toegevoegde tijd krijgt Konaté nog een rode kaart voor een zware overtreding. Union scoort alsnog in de slotfase. Adingra weet Puertas te bereiken, die met een harde plaatsbal het Dudenpark in brand zet. Precies in de hoek! Eindscore op het bord: 2-1.