Muscat wijzigde zijn elftal, dat zaterdag 90 minuten de meerdere was van Waasland-Beveren maar zich over de knie liet leggen in de blessuretijd. Duckens Nazon en Jonathan Buatu verdwenen naar de bank en Facundo Colidio en Christopher Durkin mochten op Le Canonnier wel de wei op. Ito verloor zelfs zijn plek op de bank aan Nakamura.

De openingsfase is voor Moeskroen. De troepen van Simao tikken in het rond. STVV probeert druk te zetten en loert op de tegenaanval. Het eerste schot staat op naam van Durkin. Hij kan de bal ontfutselen van een Moeskroense verdediger, maar Koffi is alert en tikt de bal uit de rechterhoek.

Hiermee is het spelbeeld is veranderd. STVV eist de bal op en probeert een aanval op te zetten. Eén keer lukt dat, maar Filippov verkijkt zich en trapt naast de bal.

En zoals vaak gebeurt: kansen missen en bij de eerste tegenstoot het deksel op de neus krijgen. In de 18de minuut zien we een inspanning van Olinga. Die eindigt bij Bakic, die met buitenkant voet Schmidt klopt. Als een donderslag bij heldere hemel komt Moeskroen op voorsprong met een leuk doelpunt! De wedstrijd in handen hebben, en toch een vroeg tegendoelpunt slikken. Veel slechter kon de wedstrijd niet beginnen voor STVV. Dit zal toch een mentale tik zijn voor het team van Muscat.

We zijn dan al minuut 26. STVV trekt terug naar voren. Bijna wordt Suzuki bereikt, maar de bal wordt net op tijd in hoekschop gewerkt. Ondanks de achterstand behoudt Sint-Truiden het overwicht. Da Costa en Gnohéré, de Moeskroense spitsen, zijn zo goed als onzichtbaar in deze partij. Na bijna een half uur wordt die laatste toch eens aangespeeld bij een counter, maar de Fransman dribbelt zich vast.

Even over het halfuur heeft Colidio de 1-1 aan de voet, maar trapt van dichtbij op Koffi. Ook de Sint-Truidense aanval is ondermaats vandaag. Het laatste wapenfeit komt van een talmende Koffi die door ref Dierick beloond wordt met geel.

De eerste helft gaf voor STVV 70 procent balbezit, maar na 46minuten is het 1-0.

In de 52ste minuut is er (alweer) een dot van een kans voor STVV. Filippov tikt de bal tegen de hand van Koffi, Suzuki komt net te kort voor de rebound. Het geluk van Moeskroen lijkt nog niet opgebruikt. Maar het wordt nog erger want 1 minuut later is het plots, uit het niks, 2-0. Het staat zowaar 2-0 voor Moeskroen! Da Costa mag oprukken en zijn afstandsschot verrast Schmidt. Het einde van Muscat bij STVV komt nu wel heel dichtbij.

In de 61ste minuut hebben de spelers van STVV  hands gezien. De bal vliegt inderdaad tegen een Moeskroense arm, maar of dat genoeg is voor Dierick? De VAR grijpt in en Dierick wijst naar de stip. Suzuki maakt het ijzig kalm af en maakt de goal van de hoop.

Maar die wordt in minuut 81 de grond ingeboord door de pas ingekomen Imad Faraj die voor de 3-1 zorgt. En van deze goal zal Schmidt wel wat nachtmerries krijgen. Heel STVV begrijpt trouwens niet wat Steppe op de bank doet.    De goal van Nakamura in de slotminuut was niet meer dan een pleister op een houten been.

Meteen weet STVV waar het staat: nergens of toch heel dicht bij een degradatieplaats. En dan mogen ze het spel gemaakt hebben in Moeskroen, ook al hebben ze 70 procent balbezit gehad (waarvan we 50 procent moeten aftrekken als we de ballen achteruit in min tellen), ook al kregen ze kansen (bijna) bij de vleet. Het wordt een drukke week op Stayen, waar men zich moet gaan bezinnen, over spelers, trainers, bestuur, aankopen, organisatie, spelconcept. Want in tweede klasse gaan ze tribune zuid zeker niet nodig hebben.