Het Japanse entertainmentbedrijf Maruhan Group heeft een minderheidsaandeel van STVV gekocht. Dat meldt het bestuur van STVV. Het partnerschap met Maruhan versterkt de commerciële, operationele en sportieve capaciteiten van de club.

Maruhan is geen onbekende voor CEO Takayuki Tateishi. Hij getuigt: “Al meer dan 20 jaar, van toen ik bij Oita Torinita werkte, ken ik Maruhan. Ik voel me vereerd. We kenden met STVV een goed seizoen. We eindigden op de 9e plaats en aan het eind van het seizoen waren we zelfs dichtbij play-off 2, na negen opeenvolgende wedstrijden zonder nederlaag. Nu we met de voorbereiding van het volgende seizoen beginnen, verwelkomen we Maruhan als partner en kijken we ernaar uit om het volgende seizoen samen te strijden als onderdeel van de STVV-familie.”

Ook de voorzitter van Maruhan bevestigt de participatie. Han Yu vertelt waarom hij kiest voor STVV: “We zijn aan het investeren in nieuwe gebieden en het ontwikkelen van nieuwe bedrijven. De toekomstplannen omvatten de uitwisseling van personeel tussen Maruhan East Japan Company en STVV’s Japanse Afdeling.”