Zaterdagavond pakte STVV opnieuw de volle buit op verplaatsing. Het klopte Seraing met 1-2. Hayashi en Bruno waren de doelpuntenmakers van dienst in het stade du Pairay.

Meteen opschudding in de wedstrijd toen Boterberg naar de stip wees na een overtreding op Okazaki. De VAR zag echter dat de overtreding net buiten de zestien gebeurde. Van strafschop naar vrije trap dan maar. Brüls nam het doel onder vuur en doelman Galjé wist zijn team te behoeden voor een vroege achterstand. Niet veel later kwam Seraing een eerste keer gevaarlijk opzetten. Conceição kwam oog in oog met doelman Schmidt en mikte voorlangs. Kort voor het halfuur verschalkte Mbow bijna zijn eigen doelman, maar het bleef 0-0.

Seraing met tien

Het venijn zat in de staart van de eerste helft. Mvoué ging door op de voet van Boya en dat kostte hem zijn tweede gele kaart. Seraing nog meer dan een helft met z’n tienen verder. Ondanks die man-minder-situatie scoorde de thuisploeg in de toegevoegde tijd van de eerste helft. Schmidt hield Poaty nog van een goal. Vagner scoorde in de herneming.

Twee doelpunten in evenveel minuten

Na de pauze ging STVV op zoek naar de gelijkmaker, maar de Kanaries vonden nauwelijks openingen in de Luikse rangen. Onzuiverheden speelden STVV parten. Wanneer er dan eens ruimte was, werden ploegmaats niet bereikt door afval in het spel. Pas een kwartier voor tijd moest Galjé een keer aan de bak op een poging van Bruno.

De gelijkmaker kwam er na een klasseflits van Hayashi. Een loepzuivere controle met onmiddellijk een snelle draai en een trap in de winkelhaak. Zo krulde de Japanner de bal mooi in de rechter bovenhoek: 1-1. De veer was gebroken bij de Métallos en Sint-Truiden voelde dat er meer in zat. De ingevallen Stan Van Dessel (na 70′) speelde sterk en viel op in de wedstrijd. Hij was het die de bal perfect voor doel bracht. Bruno duwde daarop zijn zevende van het seizoen tegen de netten. Erop en erover, van 1-0 naar 1-2 in minder dan drie minuten. Zo keerde STVV met de drie punten terug naar Haspengouw.