STVV zondagavond in eigen stadion de duimen moeten leggen tegen Eupen. De Kanaries kwamen stilaan beter in de wedstrijd maar het waren de invallers bij Eupen die in het slotkwartier hun broodnodige overwinning wistenvast te leggen met 0-1.

De Kanaries hadden dan wel het merendeel van de kansen, het waren de Oostkantonners die met de drie punten huiswaarts keerden. N’dri werd matchwinnaar met het enige doelpunt van de partij. De wedstrijd kwam traag op gang, met amper doelgevaar. Schmidt moest één keer redding brengen op een vrije trap van Peeters. Eric Bocat debuteerde sterk voor de Kanaries. Doelman Moser hield hem van een treffer. Lennart Moser bleek de ganse vanavond onklopbaar. De Duitse doelman van Eupen hield Bocat in de eerste helft van de 1-0 en stond na de rust ook pal op pogingen van Boya, Hashioka, Brüls én Koita. Bij die laatste redding balde hij zijn vuist, helemaal terecht.

Eupen-coach Bernd Storck stuurde vervolgens bij en bracht drie nieuwe krachten in ploeg. Schmidt hield STVV eerst nog overeind met een dubbele redding op pogingen van N’dri en Magnée. Maar enkele minuten later was het toch prijs en moest de Truiense keeper zich toch gewonnen geven. N’dri scoorde op aangeven van Charles-Cook. De Kanaries leken de scheve situatie nog recht te zetten toen Bruno plots oog in oog kwam met Moser. De aanvaller mikte echter te centraal op de doelman. Ook Koita raakte in het slot niet voorbij het sluitstuk van de bezoekers. STVV betaalde een hoge prijs voor die missers en ziet drie punten aan haar neus voorbijgaan. Voor Eupen zijn de punten welgekomen en sluipen ze weg uit de degradatiezone.

Foto ©Rudi De Cock