STVV nam op Stayen de maat van hekkensluiter Beerschot en knokt zich zo richting beste acht. In een doelpuntrijke avond trokken de Kanaries aan het langste eind; het werd 3-2. Eenvoudig ging dat niet. Invaller Koita kroonde zich in de slotfase tot matchwinnaar.  

Sint-Truiden startte met duidelijke intenties aan de partij. Al na drie minuten deed Brüls de netten trillen, maar dat feest ging niet door wegens voorafgaand buitenspel. Niet veel later had Brüls zijn vroege goal wel beet. Met een fraaie krul verraste hij doelman Lejoly.

De Kanaries domineerden het spel maar bij de eerste kans voor de bezoekers, halfweg de eerste helft, was het meteen raak. Suzuki trapte via de paal binnen. STVV reageerde via Hara, die een prima voorzet van Hashioka van dichtbij binnen buffelde, 2-1.

Op slag van rust had Brüls bijna zijn tweede van de avond te pakken, maar zijn schot werd van de lijn gekeerd. Ook na de pauze waren de Kanaries baas, maar dat kon niet voorkomen dat de bezoekers opnieuw gelijk maakten. Radic scoorde de 2-2 uit een hoekschop.

STVV gaf dus twee keer een voorsprong weg. Beerschot ging in enkele minuten zelfs bijna op en over STVV. Suzuki bood Shankland een niet te missen kans aan, maar de Schot faalde jammerlijk in de afwerking. Aan de overkant kwam ook STVV dicht bij een derde goal. De afwerking van Hara stond wél op punt, maar Lejoly had een prima redding op zijn kopbal. In de slotfase halen onze Kanaries alsnog de drie punten binnen. Invaller Koita komt twintig minuten voor het einde op het veld en met een individuele actie mikt hij de winning goal buiten het bereik van Lejoly met een gekruist schot.

STVV pakt zo een bijzonder knappe 17 op 21 en hijst zich op gelijke hoogte van de achtste in de stand, Racing Genk.

Foto: ©STVV Communicatie