STVV kon zich geen mooiere start van de Playoffs dromen met 2 overwinningen op zak. Aan die zegereeks kwam vrijdagavond op Stayen een einde. Bij 1-1 kreeg STVV een penalty en stond het in de hoofden van veel supporters 2-1. Penalty gemist en vlak nadien scoorde Balikwisha voor Standard. Naar het einde van de wedstrijd werd het 1-3. Op het laatste kon STVV’er Bertaccini er nog 2-3 van maken en Kaya 3-3. STVV speelde een verdienstelijke wedstrijd.

De wedstrijd begon mooi. Tristan Teuchy zat voor het eerst op de bank, Nhaili is opnieuw bij de selectie en René Petersen – auteur van de goal van de eeuw – gaf mee de aftrap. En dan het echte werk. STVV komt vroeg in de wedstrijd op voorsprong (Bocat) maar Standard maakt enkele minuten later gelijk (Kanga). Bij rust staat er 1 – 1 op het scorebord.

Tweede helft

In de 59e minuut scoort William Balikwisha voor Standard. De bezoekers komen op voorsprong: 1-2. Naar het einde van de wedstrijd wordt het zelfs 1-3 (opnieuw Kanga). Gedaan dus? Nee! STVV’er Bertaccini zorgt in de 84e minuut voor de aansluitingstreffer en maakt er 2-3 van. Steuckers steekt vlot een balletje door naar Barnes die de bal in de voeten van Fatih Kaya legt. Die aarzelt geen seconde en trapt de bal binnen: 3-3. Er komen 12 minuten verlengingen maar die leveren voor beide ploegen geen winst op. STVV speelde een verdienstelijke wedstrijd.

 

Beelden © STVV