STVV – Westerlo – Eindstand = 3 – 3.

 

De avond begon nochtans beloftevol. “Bocat was geweldig goed gevolgd en scoort van buiten de 16”, horen we Seppe Dewael, onze voetbalcommentator, vertellen. En zo werd het al gauw 0-1 voor de Truiense bezoekers. Het werd trouwens vrijdagavond in ‘t Kuipje een wedstrijd met een hoog tempo.

Maar de Truiense verdediging staat niet echt op punt. Bos en Madsen van Westerlo halen de achterlijn van STVV, maar meer dan een hoekschop levert de actie aanvankelijk niet op. Na een knal van Sydorchuk op de paal, is het Bayram die profiteert en binnenknalt: 1 – 1. Een voorzet van Yow wordt slecht weggewerkt en rolt tot bij Madsen, die vanaf de 16 wel raad weet met zo’n kans en de bal netjes in de korte hoek legt. 2-1 voor Westerlo!

Onze voetbalcommentator Seppe Dewael volgde het live mee en brengt verslag uit op de radio. Hij besluit na de eerste helft: “Dit wordt bezinnen voor Fink & Co. in de kleedkamer. In de tweede helft moet er iets gaan veranderen. Niet al te best verdedigd bij STVV in de stilstaande fases.”

Onze lezers/STVV-supporters ter plaatse zien het ook: “De Truiense verdediging laat opnieuw te wensen over.”
Door een penalty kan Koita er 2-2 van maken. Diezelfde Koita trekt STVV helemaal over de streep. Hij knalt de vrije trap door de muur en voorbij Bolat. STVV weer op voorsprong: 2-3. Even later slaagt Westerlo er nog in om er 3-3 van te maken.

Beelden © STVV