In een spektakelrijke wedstrijd in ’t Kuipje namen de Kanaries de maat van Westerlo. Het werd 2-3 na twee goals van Bruno en eentje van Hayashi.

Westerlo nam het initiatief voor eigen publiek, al was het STVV dat als eerste de neus aan het venster stak. Bruno besloot naast na dertien minuten voetballen. Aan de overzijde dreigde de ingevallen Vetokele op een gelijkaardige manier. Ook hij kreeg de bal niet tussen de palen. Net voorbij halfweg de eerste helft opende STVV de score. Leistner vond Bocat met een vrije trap en die legde de bal perfect klaar voor Bruno, 0-1. Sint-Truiden hield de rangen goed gesloten en gaf zo weinig weg. In de toegevoegde tijd van de eerste helft, kende scheidsrechter Vergoote STVV een strafschop toe na een overtreding van Perdichizzi op Hayashi. Bruno was in zijn sas en klaarde de klus vanop elf meter. Zo gingen de Kanaries rusten met een dubbele voorsprong.

Na de pauze gingen de Kamphanen op zoek naar de aansluitingstreffer. Die kwam vrij snel van de voet van De Cuyper, die de bal ongedekt mocht binnen duwen. Net voor het uur liet Akbunar de kans op de gelijkmaker liggen. Die kwam er tien minuten voor tijd alsnog vanop de stip. Akbunar ging liggen na contact met Hashioka in de zestien. Vergoote floot niet, maar wees na het zien van de beelden toch naar de stip. Net als Bruno pikte ook De Cuyper zijn tweede goal mee vanop de stip.

STVV nam geen vrede met een punt en luttele minuten later kopte Hayashi een rebound tegen de netten. De lijnrechter vlagde voor buitenspel, maar na een minutenlange analyse draaide de VAR die beslissing terug, 2-3 werd de eindstand. Feest in het bezoekersvak en drie punten voor de mannen van Bernd Hollerbach.