De Kanaries ontvingen zaterdagavond de Kortrijkzanen in het thuisstadion, het Daio Wasabi Stayen Stadium. Voor STVV kwam het erop aan te winnen en zich zo in die top 8 te nestelen en de Europe play-off te halen. De West-Vlamingen probeerden dan weer om de degradatieduivel op voldoende afstand te houden. Helaas voor hen kwamen ze er bekaaid van af. Eindstand: 1-0.

Coach Hollerbach hield bij aanvang van de wedstrijd grotendeels vast aan de ploeg die gelijkspeelde op bezoek bij Oud-Heverlee Leuven. De jonge Smets kreeg zijn derde basisplaats van het seizoen, ten koste van Janssens. Vooral in de eerste helft speelden de bezoekers van KV Kortrijk niet slecht. STVV werd wat teruggedrongen. Maar een strafschop veranderde alles. Het was Gianni Bruno die de bal tegen de deklat knalde, en die ging alsnog binnen via de rug van de doelman. Een owngoal! STVV komt nog voor rust op voorsprong: 1-0.

STVV liet zich vandaag niet echt van zijn sterke kant zien, en komt goed weg met de 1-0. Ze nestelt zich samen met Westerlo op de zevende plaats. Geelblauw kan nu ook de Europe play-offs in. KV Kortrijk vertrok gefrustreerd naar huis en zakt in het algemeen klassement naar de laatste veilige plaats.