Shinji Okazaki zal op het eind van dit seizoen afscheid nemen van het profvoetbal. Vorig seizoen speelde het Japanse voetbalicoon bijna alle wedstrijden bij STVV als hardwerkende middenvelder. Dit jaar kampt hij echter regelmatig met blessureleed. “Zijn tijd bij de Kanaries wordt het eindpunt van een rijkgevulde carrière”, aldus de clubleiding. Zo was Okazaki onder andere een vaste waarde in de Duitse Bundesliga en won hij de Premier League met Leicester.

Shinji Okazaki zal op het eind van dit seizoen afscheid nemen van het profvoetbal. Okazaki zal dan twee seizoenen de kleuren van de Kanaries verdedigd hebben. Vorig seizoen speelde hij bijna alle wedstrijden als hardwerkende middenvelder, dit jaar kampt het Japanse voetbalicoon regelmatig met blessureleed. In april wordt de Japanner 38 jaar.

Revalidatie

De ervaren Japanner zet de komende weken alles op zijn revalidatie: “Ik heb beslist om aan het eind van dit seizoen een punt te zetten achter mijn carrière”, aldus Okazaki. “Ik heb alles gegeven als voetballer, maar als sportman moet je ook naar jouw lichaam luisteren. Vandaag bots ik tegen mijn fysieke limieten. In de resterende weken zal ik alles doen om fit te worden, zodat ik mijn steentje kan bijdragen aan het team en op het veld afscheid te nemen.” Okazaki is vastberaden om zich tot de laatste seconde 100 procent in te zetten. “Daarnaast zal ik mijn ervaring blijven delen met de jongere spelers.

Beeld © STVV