Toni Leistner heeft op zijn 32e verjaardag een doelpunt gemaakt tegen KVOostende waardoor STVV eindelijk eens kon winnen. Na een reeks van ongeslagen wedstrijden, maar ook geen enkele gewonnen wedstrijd, waren de Kanaries erop uit om te kunnen winnen. Onderaan het klassement bengelen is niet bepaald een pretje. Leistner keerde het tij.

STVV verplaatste zich met enthousiasme naar KVO aan de Vlaamse Kust en begon gretig aan de wedstrijd met veel inzet en aanvallende intenties. Nieuwkomer Okazaki zorgde voor het eerste gevaar. De Oostende doelman Hubert had meteen door dat hij op scherp moest blijven. Toch liet de doelman zich verrassen door de jarige Toni Leistner die zichzelf erg goed wist in te lopen op een hoekschop van Brüls en de bal netjes het doel instuurde. STVV in de winning mood dus!

KVO kon de rug niet meteen rechten en coach Yves Vanderhaeghe greep in. Met vijf wissels in de tweede helft en onder impuls van het publiek, puzzelde Oostende een slotoffensief in elkaar. Maar meer dan enkele kopballetjes leverde dat niet op. Sint-Truiden trok de eerste driepunter over de streep in de Diaz-arena en doet daarmee een goede zaak in het klassement. Eindstand 0-1 dus voor de Truienaren.

Volgende week ontmoeten de Binken KV Mechelen. Ook dan moet het mogelijk zijn om te winnen.

Foto’s – ©STVV Communicatie