Club Brugge was donderdagavond de uitdager van STVV in het kampioenschap. Een prachtige affiche op een kille donderdagavond. “Doen we het bekerkunstje nog eens over of haalt blauw-zwart het?”, vroegen ze zich luidop af bij de Kanaries. Het werd uiteindelijk 1-1. Hieronder kan u  de wedstrijd herlezen.
  • Foto’s © STVV

20.45u – Bij Club beseffen ze dat er een kentering nodig is. De Westvlamingen wisten geen van de laatste vijf Jupiler Pro League-matchen te winnen. STVV daarentegen liet geen enkele bal binnen in de laatste drie thuiswedstrijden. We gaan eraan beginnen.

20.50u – Door een medische tussenkomst van de hulpdiensten zal de wedstrijd iets later beginnen. Eén persoon werd onwel en werd met de ambulance weggebracht. De spelers lopen zich nu warm.

Robert Bauer

We zijn vertrokken. In de eerste minuten verkennen beide partijen elkaar. Er wordt hier en daar mooi gecombineerd en geprobeerd. Club Brugge-verdediger Clinton Mata staat op scherp. Hij kan zelfs dreigen. En hoe sportief van kanarie-aanvaller Shinji Okazaki. Denis Odoi, aanvaller van Club, gaf de bal wat gemakkelijk aan Okazaki, die hem vriendelijk terugspeelt.

Shinji Okazaki

Na 15 minuten spelen komt Brugge opzetten. Odoi en Vanaken brengen de bal tot bij Lang die van dichtbij kan schieten. De hand Van doelman Schmidt beslist er anders over. De bal belandt in het zijnet.

We zijn 22 minuten ver. Een aanval met knappe, diepstekende assist van Bruno geeft Hayashi (foto) de kans om voluit te gaan.  Die laat Sylla voor wat hij is en kan afdrukken. De overhoekse trap komt naast de verkeerde kant van de paal terecht.

0 – 1

STVV-verdediger Wolke Janssens (foto) wil een voorzet wegspelen, maar trapt de bal in eigen doel. Het staat 0 – 1 voor de bezoekers. De andere verdediger, Leistner, doet zijn werk wel goed. Hij blokt tot twee maal toe Yaremchuk goed af voor doel.

Geen penalty voor STVV

Na 35 minuten gaat Hayashi met de bal van Odoi lopen en gaat neer in de zestienmeter. Scheidsrechter Laforge oordeelt dat het Hayashi zelf was die Odoi vastgrijpt. Hij beslist: geen penalty.

Club Brugge lijkt wat gas terug te nemen en wil met 0-1 de kleedkamers in. STVV herpakt zich en speelt frisser in de laatste minuten. Op dat élan doorgaan in de tweede helft kan het tij doen keren. Totdaar de eerste helft. Lees verder onder de foto.

Tweede helft

STVV begint met veel goesting en krijgt al meteen een hoekschop. Bruno geeft die  kort, krijgt de bal terug van Koita maar vlamt hem erover. De Kanaries zijn gemotiveerd en domineren. Maar in een duel met Clubber Meijer trapt die fameus op de enkel van Boya, die het uitschreeuwt van de pijn. Na verzorging gaat die weer door. STVV is in een winners mood. Koïta en Okazaki gaan ervoor. Deze laatste moet echter in Mignolet zijn meerdere erkennen. Simon houdt met zijn linkerhand Club op voorsprong. Met nog een half uur te gaan stijgt de spanning. Kan STVV op gelijke hoogte komen? Met Rocco ‘rockin’ Reitz misschien? Die komt erin (Dumont eruit).

Bruno bijna

Koita mag een hoekschop geven. Bruno kopt maar daar staat Mignolet die de bal stevig vasthoudt. Hij houdt Club nogmaals op voorsprong. Even later wordt Hayashi brutaal in de rug geduwd. Brugge-verdediger Sylla krijgt geen kaart.

Bruno!!!

Even later, een kwartier voor het einde, opnieuw Bruno! Hashioka zet voor. Doelman Mignolet verliest de bal tussen zijn handen. Bruno reageert alert en scoort! Het is 1 -1. (Lees verder onder de foto) In beeld: Gianni Bruno scoort!

Nog geen twee minuten later komt Hashioka opnieuw assists aanbieden. Rocco Reitz kan niet snel genoeg reageren, maar het had 2-1 kunnen zijn. Bruno zit erg goed in de wedstrijd en scoort…helaas vanuit buitenspel.

Na 90 minuten mag Bruno gaan rusten. Er komen vijf minuten toegevoegde tijd waarin Bocat zich mag laten gaan. En het wordt nog zweten. Zo knalt Nusa op doel maar Schmidt redt.

Einde = 1 – 1

Club Brugge heeft alweer niet gewonnen. Een wedstrijd met een billijke uitslag voor de ploegen. Club was de betere in de eerste helft en STVV in de tweede helft.