Geert Vandormael en Steven Broekx uit Zepperen, twee gepassioneerde zythologen, foodiesen natuurlijk brouwers. Brouwerij HopHemel is het geesteskind van hun gedeelde passie voor bier, het achterliggend productieproces en de mogelijkheden die deze hemelse drank kan bieden op vlak van foodparing en gastronomie.

Het brouw-verhaal is ontstaan uit een klein begonnen, maar snel gegroeide huisbrouwerij die de lat hoog legt en het experiment niet schuwt. Na een aantal jaren werd de drang om naar buiten te komen met de hieruit ontstane bieren echter zo groot dat Brouwerij HopHemel in het najaar van 2020 officieel het licht zag.

“De stap naar een eigen locatie met brouwinstallatie en degustatielokaal is, deels door de inmiddels alom gekende omstandigheden in 2020, nog wat te vroeg. Vandaar doen we momenteel nog beroep op bevriende collega-brouwers om op hun installatie, met onze eigen brouwkennis en -kracht, onze ideeën en recepten tot leven te brengen”, aldus Geert Vandormael.

“In de ontwikkeling van onze bieren blijft de traditie en het ambacht van het brouw- en productieproces gerespecteerd. We zijn echter continu op zoek naar vernieuwende combinaties van de basis ingrediënten (granen, hop en gist), al dan niet met toevoeging van kruiden, vruchten of andere additieven, om zo steeds opnieuw een bijzonder en uniek bier te creëren”, zegt Steven Broekx.

Bier en foodparing
Naast het ontwikkelen en brouwen van bieren willen zij de passie voor het bier en de juiste foodparing overdragen. Ze geloven daarbij heel sterk in 1 + 1 = 3: het combineren van het juiste bier met het juiste gerecht zorgt ervoor dat beide tot een hemels niveau worden getild.

Daarom bieden ze diverse degustatie-formules aan, en ze zullen daarnaast op geregelde basis tastings en events omtrent bier en foodparing organiseren.

Corona weerhoudt je er wel niet van hun website https://hophemel.be/ te bezoeken, en beide brouwers van de Terwouwenstraat in Zepperen hopen dat ze via hun website ook bij u het vuur en de passie voor bier een beetje kunnen aanwakkeren.

 

 

Geen bruin/blond/tripel verhaal
Hophemel staat voor een steeds wisselend aanbod van klassieke en moderne bieren, los van het traditionele blond-bruin-tripel-verhaal, met

geregeld een spannende, onverwachte insteek.

De namen van onze bieren refereren naar één van de heiligen van de dag waarop het bier wordt gebrouwen. Hiervoor zijn de “Druivelaar”, alsook de ontelbare schilderijen en kunstwerken, die van deze heiligen bestaan, een dankbare en onuitputtelijke bron van inspiratie.

Voor meer info over waar u deze bieren kan kopen of proeven kan u hier terecht.

TELEFOON
Steven: +32 485 85 93 91
Geert: +32 496 36 25 87

EMAIL
info@hophemel.be

CONTACTADRES
Terwouwenstraat 46, 3800 Zepperen (Voorlopig geen bezoek mogelijk)