Wie houdt er niet van een mooi volksverhaal, een mythe, een legende of enkele anekdotes?  Ken jij er nog, bezorg ze dan via e-mail info@artac.be.

Wie kent er nog het verhaal van de weerwolf, het verhaal van Suske de Poup en het Voorvelleke of de schapen die in molshopen veranderen?

Zo zijn er in de volksmond nog verschillende verhalen van mond op mond voortverteld in Groot-Sint-Truiden.

Yorgo Fontaine, acteur, regisseur, schrijver en nog veel meer, is op zoek naar zulke mooie verhalen.  Voor de uitvoering van zijn nieuw project kan hij rekenen op verschillende acteurs uit Sint-Truiden zoals de welgekende Jean-Marie Lesuisse. Al deze opvoeringen zullen gebracht worden in het plaatselijk dialect.

foto-2-4

Yorgo Fontaine

foto-lesuisse-jean-marie

Jean-Marie Lesuisse

 

Nu de heropstart van de lokale cultuurbeleving terug naar het normaal mag gaan, wenst Yorgo vanuit ARTAC verschillende projecten met ons te delen. Verschillende (toekomstige) acteurs kijken er naar uit om terug op de planken te staan zowel binnen als buiten.

Voor hun nieuwe videoproductie “VolksVerhoal in Vollekse Toal” zijn we op zoek naar lokale verhalen.  Dat mogen lokale mythen en legenden zijn, maar ook verhalen uit de volksgeschiedenis van Sint-Truiden.

Heb jij zo een verhaal?  Aarzel dan niet om ons te contacteren via info@artac.be en … wie weet, zal je verhaal nog jaren mond op mond naverteld worden.

Contactgegevens
Yorgo Fontaine, yorgofontaine@gmail.com, info@artac.bewww.artac.be, ARTAC | Facebook