Ten Huize van stelt mensen voor die een band hebben met Sint-Truiden en hierbij hun vereniging, bedrijf, hobby, … willen delen met anderen (info: robikske@gmail.com)

Zoek je een zelfstandige onthaalmama uit Aalst die als een echte mama voor al haar kindjes zorgt, dan moet je met Katja’s Kapoentjes zijn.

Katja Vandersmissen heeft gedurende een 6-tal jaren gewerkt in de Vrije Basisschool de Boomhut te Aalst waar ze de voor- en naschoolse opvang verzorgde. Ze vond het zo fijn om met kinderen te werken waardoor ze Katja’s Kapoentjes oprichtte. Zij werd de enigste zelfstandige onthaalmama in Aalst.

Katja kijkt er iedere weekdag naar uit om haar kindjes van 3 maanden tot ongeveer 2,5 jaar te mogen ontvangen. Baby’s en peuters zijn er op hun plaats. Katja vindt dat de eerste levensjaren voor de ontwikkeling van kinderen zeer belangrijk zijn. De kapoentjes moeten daarom een goede structuur en opvoeding krijgen in hun leven. Het is daarom ook belangrijk dat er een goede samenwerking is tussen de ouders en Katja’s Kapoentjes.

©Mediahaspengouw.be

Heen- en weer schriftje
Elk kind krijgt bij aankomst een heen- en weerschriftje. De foto’s, knutselwerkjes, tekeningen, collages … van de kinderen komen in dit schriftje terecht.  De ouders krijgen deze telkens mee naar huis zodat ze weten wat hun kapoentje uitgespookt heeft in de kinderopvang. De schriftjes worden allemaal in een strikje samengebonden wanneer het kindje naar school gaat. Zo ontstaat er een mooie bundel werkjes en is dit een mooie herinnering voor zowel de ouders als het kind later.

Ouderparticipatie
Katja nodigt 2 keer per jaar alle ouders uit die hun kind ooit hebben gebracht naar de opvang bij Katja’s Kapoentjes. Die dag is er allerlei animatie voor de kleinsten voorzien en de ouders kunnen op deze manier vriendschappen smeden. Katja houdt ervan dat er een blijvend contact is met de ouders en dat de band met de kinderen blijft bestaan.

©Mediahaspengouw.be

Kinderopvang
Katja’s Kapoentjes werkt nauw samen met Kind & Gezin.  Dagelijks worden de ruimtes ontsmet en opgeruimd. Katja houdt van koken met verse producten en zorgt ervoor dat ieder kindje dagelijks de nodige voedingsstoffen binnenkrijgt. Indien de kindjes moe zijn, is er ook een slaapruimte voorzien waar ze kunnen uitrusten.

Het belangrijkste is echter dat de kinderen kunnen spelen, hun kunnen ontwikkelen, zelfstandig dingen mogen ontdekken en uitvoeren en hierbij begeleid worden.

Katja’s Kapoentjes heeft op 01/09/2020 negen kaarsjes mogen uitblazen. Volgend jaar zal er zeker een speciaal feest zijn. We kijken er alvast naar uit.

Katja’s Kapoentjes is voorlopig volgeboekt. Het eerst volgend kindje is welkom vanaf januari 2022.  Heb je geboorteplannen… wees er snel bij en contacteer Katja.

Contactgegevens
Katja’s Kapoentjes, Katja Vandersmissen, Mentemansstraat 10, 3800 Sint-Truiden (Aalst), katja.vandersmissen@telenet.be, Facebook Katja’s Kapoentjes