210407-7Ben jij op zoek naar een huis, appartement of bedrijfspand? Ga dan zeker eens een kijkje nemen op de website van Optie M. Optie M biedt een totaalpakket aan van verhuren, verkopen tot het volledig beheren van jouw panden. 
Wij hadden een leuke babbel met Mariek Martens.

Wie is Mariek Martens ?
Mariek Martens is de oprichtster van optie M en erkend BIV-makelaar. Optie M is opgericht in 2019 en is gelegen in Hasselt op wandelafstand van de stadswijk Quartier Bleu. Na haar studies ‘advanced business management Human resource’, was Mariek 8 jaar actief in de HR-sector, namelijk bij Flexpoint. Zelf komt ze uit een heel ondernemende familie, haar vader richtte destijds Flexpoint op in België, dit heeft ervoor gezorgd dat ze al op jonge leeftijd wist dat ze later zelf een eigen onderneming zou opstarten. Na 8 jaar gewerkt te hebben in de HR-sector vond Mariek het tijd voor een nieuwe uitdaging.
Toen ze samen met haar partner Kevin op zoek was naar een eigen woning kwam ze in contact met verschillende vastgoedmakelaars en begon de interesse voor het vak aan te wakkeren. Op dat moment besliste ze om haar eigen vastgoedkantoor Optie M op te richten en dit onder het motto “ik wil de mensen helpen met het zoeken van hun droomwoning.”

210407-1Optie M, een kantoor met een visie.
Optie M focust zich vooral op het helpen van klanten op de best mogelijke manier. Dit gebeurt door de klanten een volledige begeleiding te geven doorheen het aankoop- of verkoopproces. Voor deze processen maken ze gebruik van doelgerichte media om zo het pand op de best mogelijke manier in de kijker te zetten. Om het pand zo goed mogelijk in beeld te brengen, wordt er gebruik gemaakt van een uitgebreide fotoreportage en posten van video’s op sociale media. En waar dat nodig is zal een advertentie op Facebook geplaatst worden. Op hun website zal je ook altijd een heel uitgebreide beschrijving vinden van de panden. Hiermee geven ze de klanten zoveel mogelijk informatie op voorhand zodat ze al weten wat er allemaal aanwezig is in het pand en niet voor een voldongen feit gezet worden bij een plaatsbezoek.
Verder benadert optie M zijn klanten altijd vanuit de drie kernwaarden waar het bedrijf voor staat: ondernemerschap, klantgerichtheid en authenticiteit. Voor optie M is het belangrijk dat zij voor de klant een meerwaarde kunnen creëren en de verwachtingen overtreffen zonder hun eigen waarden hierbij te verloochenen.

Virtual reality of een fysiek bezoek ?
Virtual reality is een fenomeen dat ook in de vastgoedwereld steeds vaker voorkomt en in de nabije toekomst ook steeds meer gebruikt zal 210407-5worden. Dankzij virtual reality he   b je de mogelijkheid om een pand al eens te bekijken op de website vooraleer je er een fysiek bezoek aan brengt. Dit zorgt volgens Mariek zeker en vast voor tijdwinst want klanten kunnen reeds vanop afstand door de woning lopen en zo kan er tijd bespaard worden omdat ze zich hiervoor niet moeten verplaatsen. Toch is Mariek ervan overtuigd dat het fysiek bezoeken van een pand een absolute must blijft want er zijn zaken die je niet kan weten zonder naar het pand te gaan kijken, bijvoorbeeld of er een geur hangt, of er storende geluiden zijn, …… Dat zijn situaties die je bij een virtuele rondleiding niet kan ervaren. Daarom opteert Mariek nog altijd voor een fysiek bezoek in plaats van voor virtual reality.

 

210407-4Wat maakt Optie M nu uniek ten opzichte van andere vastgoedkantoren?
In de vastgoedwereld zijn er natuurlijk heel veel kantoren waar je naartoe kan gaan om je huis aan te kopen of te verkopen maar Optie M probeert zich in verschillende aspecten te onderscheiden van anderen. Hun slagzin “ we zeggen wat we doen en we doen wat we zeggen” maken ze waar, iedere dag opnieuw. Hiermee bedoelen ze dat ze hun klanten altijd alle beschikbare informatie geven en dat ze altijd klaar staan om verdere vragen te beantwoorden. Optie M wil een vastgoedkantoor zijn waar je voor de volle 100% op kan vertrouwen door hun transparante aanpak en het delen van informatie met de klanten. Optie M zorgt er altijd voor dat een realistische en correcte waardebepaling van het onroerend goed zal gebeuren. Dit zorgt ervoor dat er geen misverstanden kunnen ontstaan tussen de partijen omtrent de waarde van een pand. Ze bieden ook een gratis schatting aan van jouw onroerend goed wat ervoor zorgt dat je direct een zicht hebt op wat je pand waard is. Daarnaast staan de medewerkers van Optie M ook altijd klaar om je met raad en daad bij te staan in het aantrekkelijker maken van je pand voor potentiële kopers. Hier geven ze tips hoe je jouw pand gegeerd kan maken bij kopers.  Verder gaan ze onmiddellijk aan de slag om jouw pand zo snel mogelijk te verkopen en dit aan de best mogelijke prijs.

 

Contactgegevens:
Optie M,
Lazarijstraat 156/1, 3500 Hasselt,
011/23.11.01,
info@optie-m.be,
www.optie-m.be,
https://www.facebook.com/OptieMvastgoed