210209-gebod1

Hoe overleeft een jonge gast, nog maar enkele jaren in de stiel, en dan als cafébaas al tweemaal in lockdown moeten gaan. Met een triestig voorjaar achter de kiezen, een convenabele zomer en dat vanaf 1 november plots weer dicht zonder echt veel vooruitzichten Philip Blavier van het Elfde Gebod in Zepperen is er zo eentje, een van de vele horeca uitbaters die verplicht werkloos zijn en moeten leven van de overheidssteun.

Mensen uit de horeca klagen steen en been, niet zonder reden, maar wet is wet en ze blijven dicht. Tegenover dergelijke situatie waar je zelf niets aan kan doen, kan je op twee manieren reageren: ofwel blijf je achter de stoof je kas opvreten, ofwel gooi je het tijdelijk over een andere boeg.

“Ik ga werken”

Filip is in elk geval niet bij de pakken blijven zitten. Zijn initiatief om met een bierkan rond te rijden kreeg geen goedkeuring van de overheid “Bijgevolg moeten de mensen het bier maar komen halen”, redeneert ‘Faaalip’

“Ik ben namelijk niet beroerd om de handen uit de mouwen te steken. Toen ze in de Spar in Zepperen tijdelijke hulp zochten in de drukke decembermaand, heb ik dadelijk positief gereageerd op de vraag van Barbara en Bart. Nu dat tijdelijke is ondertussen nog bezig, maar ik heb tenminste een inkomen”, vertelt Filip over zijn wedervaren als winkelhulp.

Opening voorbereiden
“Bovendien ben ik mijn huis dat ik pas gekocht heb in Zepperen aan het verbouwen, daar kruipt tijd (en geld) in. En ondertussen probeer ik mijn café zo goed mogelijk te prepareren zodat ik klaar ben bij de opening om er onmiddellijk in te vliegen. In die zin ben ik ook al aan het nadenken over evenementen die ik op poten kan zetten en de eerste contacten aan het leggen, en ervoor zorgen dat ik in de sociale media blijf bewegen en in beeld blijf, want uit het oog is vaak uit het hart, en de klandizie die ik hier opgebouwd heb wil ik warm houden voor het ogenblik dat we weer open mogen.”

Wanneer hij weer open mag? Filip hoopt op 1 maart maar vreest dat het 18 april gaat worden, wanneer de vaccinaties al bezig zijn en de paasvakantie gedaan is.

Afhaaldienst in de vorm van bierkorven
Ondertussen start de Zepperse cafébaas met een nieuw avontuur: de verkoop van bierkorven. Hoe komt hij erbij? “Ik was onlangs bij de brouwer en die had nogal wat bieren staan die niet inwisselbaar zijn. Zo’n man kan je dan toch niet opzadelen met je eigen stock. Wel door die bierkorven geraak ik van mijn eigen voorraad af en moet de brouwer niks terugnemen, een win-win situatie voor ons beiden. En in het café ga ik een winkeltje starten met die bierkorven en onze eigen rosé, als ik groen licht krijg van de burgemeester.”

Filip Blavier pakt de koe bij de horens in plaats van een potje te janken over hoe erg het is. Plezant is weliswaar anders, maar van de nood een deugd maken, daar moet je zelf aan beginnen. Wie dus de excellente bierkorven van het Elfde Gebod thuis wil degusteren, hieronder vind je het aanbod van ‘Faaalip’. En binnenkort is het Valentijn, en het moeten toch niet altijd bloemen, pralines of een flesje parfum te zijn. Je lief (M/V) zal zeker kunnen genieten van de prosecco, de Rosélipé, het Zeppers Jo’s bier en de tapas die hij erbij doet!

Niet bij de pakken blijven zitten! Dat is het motto van Filip Blavier, en dat raadt hij zijn klanten ook aan!

210209-gebod3Bestel nu je bierkorf

Korf 1: Genieters

 • 1x 75cl Jo Bier
 • 8x verrassingsbier
 • 2x tapas Elfde Gebod

35 euro

********************

Korf 2: Quicca’s keuze

 • 1x 75cl Jo Bier
 • 1x Rosélipé
 • 12x verrassingsbier
 • 2x tapas Elfde Gebod

55 euro

********************

Korf 3: Grote dorst

 • 1x 75cl Jo Bier
 • 1x Prosecco Rosé
 • 14x verrassingsbier
 • 4x tapas Elfde Gebod

gratis geschenkje
65 euro

********************

Korf 4: Cupido

 • 1x 75cl Jo Bier
 • 1x Prosecco Rosé
 • 1 x Rosélipé
 • 2x Verrassingsbier
 • 1x Tapas Elfde Gebod de Luxe

gratis 1 bloemetje
50 euro

********************

Bestel tijdig je korf, hoe doe je dit het beste? Stuur me een bericht op 0474 31 23 58, welke korf wil je en je naam. Afhaalmomenten zijn voorlopig op:
Woensdagnamiddag van 14u tot 16u
Zondag van 14u tot 16u
En nee nee, jullie zijn bedankt! De eerste 20 korven krijgen een cadeaubon van 5 euro