Restaurant De Zwaan, ’t Lelijke Eendje, Café Berkershof, Château de la Motte, Café Majestic bij Voetje en zovele anderen moesten in Groot Gelmen noodgedwongen hun deuren sluiten.

bij-voetje-2

©Mediahaspengouw

Nu er meer tijd is om een mooie fietstocht of wandeling te maken in Groot-Gelmen of omstreken komen er meer toeristen naar onze streek. Gezien de uitgestrektheid en de verschillende wandelroutes zoals  Wandeling ‘groot genot’ Gelmen of Wandelroute Hikingroute – Groot Gelmen kun je er zonder problemen veilig wandelen of fietsen. Wie kent er Château de la Motte in Groot Gelmen of het zwevend kapelletje in Helshoven nog niet?  Dan wordt het tijd dat je eens op verkenning gaat.

Christian van Café Majestic bij Voetje zag dat er veel toeristen een dorstje of een hongertje hadden en is daardoor vóór zijn café een take-away begonnen. Iedere dag is zijn pop-up geopend van +/- 11u tot 18u.

Hij is er alvast blij mee dat de toeristen geholpen zijn en … hij er een klein centje mee verdient in deze moeilijke tijden. Voor zijn deur starten reeds verschillende wandel- en fietsroutes… en… er is tegenover zijn zaak een parking.  The place to be.

Café Majestic bij Voetje, Helshovenstraat 98, 3800 Sint-Truiden, 011 48 64 18

bij-voetje-3

©Mediahaspengouw