Het toerisme boomt in Borgloon. De voorbereidingen voor het nieuwe toeristische seizoen zijn al begonnen. Schepen van Toersime Loes Ory (Open Vld-Stroop) wil onder andere wat nu al bestaat opwaarderen. Zo is er de oranje fietsroute met gedichten van Herman Rohaert. Die werden in een nieuw jasje gestoken, en de dichter himself maakte ook enkele nieuwe odes aan de mooie Loonse landschappen.

Dichter Herman Rohaert heeft nieuwe gedichten gemaakt voor een bewegwijzerde wandelroute in Borgloon. “Ik heb de oorspronkelijke gedichten bewaard en ik heb er enkele bijgemaakt”, vertelt Herman. “Ik blijf inspiratie halen uit het mooie Loonse landschap. De gedichten gaan over bloesembomen, groene heuvels, smalle landweggetjes. Als wandelliefhebber en fietser is het hier een paradijs en dat laat ik terugkeren in mijn gedichten. Ik hoop dat de wandelaars door mijn gedichten ook stilstaan bij die prachtige Loonse natuur.” De landschapswandeling van 7,5 kilometer start aan de stroopfabriek. Ze werd in 2012 gelanceerd door de dienst Toerisme en was dringend aan vernieuwing toe. Schepen Loes Ory wil alle bestaande routes opfrissen, en deze oranje bewegwijzerde wandeling is alvast de eerste.

In beeld: Schepen Loes Ory van Toerisme en dichter Herman Rohaert bij een van de nieuwe gedichten op de oranje route, hier in Kuttekoven

Foto’s © Rudi De Cock