Bewoners Irène en Mariette van Triamant in Velm hebben samen met Triamant-medewerkers Karen en Katleen een kerstmarkt georganiseerd. De winst werd met een cheque plechtig overhandigd aan enkele vrijwilligers van Fighters Against Cancer uit Sint-Truiden.

Door de coronaperiode leek de jaarlijkse kerstmarkt in Triamant te Velm voor lange tijd verdwenen. Maar dat was buiten Irène (81) en Mariette (88) gerekend. Beide bewoners houden al 8 jaar lang, sinds ze er wonen, een wafelbak voor een goed doel. Irène besloot dat het tijd was om tot actie over te gaan. “Als Irène iets wil dan volgt de rest van Triamant”, wordt me knipogend gezegd bij het binnenkomen. “Ik ben wafels beginnen verkopen”, vertelt Irène. “Ik had 90 wafels verkocht en had 100 euro binnen voor een goed doel. Toen onze buurtmanager Roland nog mensen zocht voor de kerstmarkt heb ik direct ‘ja’ gezegd. Het werd een mooie activiteit met wafels, koekjes, speculoos, soep, chocomelk, zelfgemaakte confituur om te verkopen, worstenbroodjes en natuurlijk jeneverkes. Onze bewoners waren er, samen met familie, vrienden en buurtbewoners. Ze werden tijdens de kerstmarkt getrakteerd op de crooners van Bob van Velm. Die is 93 jaar en heeft hier drie uur staan zingen voor de bezoekers.”

De kerstmarkt van Triamant bracht 475 euro in het laadje. De medewerkers beslisten om het geld te schenken aan de Truiense organisatie Fighters Against Cancer (FAC). Enkele van hun vrijwilligers kwamen langs om de cheque in ontvangst te nemen. “We zijn erg dankbaar”, reageert Ben Onkelinx van FAC. “Ik vind het chique dat deze kranige dames, samen met de Triamant-medewerkers, met zoveel energie en enthousiasme onze vereniging steunen.”

Fighters Against Cancer werd zes jaar geleden opgericht door sterke man Bert Vanmechelen, advocaat en voorzitter van Thai-Box en MMA-club Death Row. Aanvankelijk werd er deelgenomen aan Levensloop, een bekende liefdadigheidsloop, maar het vormde uiteindelijk de springplank naar de invloedrijke vereniging die Fighters Against Cancer vandaag is. Fighters Against Cancer toonde gisteren in Triamant nog maar eens dat ze het hart op de juiste plaats hebben, net als de bewoners, de medewerkers en de managers van Triamant Velm.

Tekst en foto © Rudi De Cock