In de woonwijk Heuveldal in Tongeren werd een nieuw speeltoestel geplaatst. De kinderen van de wijk kunnen er nu naar hartenlust ravotten en spelen.

De afgelopen jaren onderging de omgeving tegenover het Vesalius ziekenhuis een transformatie. De woonwijk Heuveldal voorziet in verschillende soorten woonmogelijkheden gaande van appartementsblokken tot gezinswoningen. Patrick Dewael, burgemeester, verduidelijkt: “Naast wonen heeft de wijk ook een sociale functie. Een speelterrein in de wijk breng buurtbewoners samen. Ze geraken er met elkaar aan de praat terwijl de kinderen zich uitleven, dit verhoogt ook het samenhorigheidsgevoel van de buurt. We kunnen dit als stadsbestuur alleen maar toejuichen.”

Na de voltooiing van Heuveldal en het overdragen van de gronden aan de stad Tongeren kan het stadsbestuur nu ingaan op de vraag van de buurtbewoners voor het plaatsen van een speeltoestel in de wijk. “In samenspraak met de buurt hebben we gekozen voor een modern uitziend speeltoestel, van speeltoestellenfabrikant Libraplay, met een glijbaan, een schommel en andere speelprikkels zoals een klimwand en een klimnet”, besluit Dewael.