Buurtbewoners vragen dringende aanpak van Buga-site op de Zepperenweg

De buurtbewoners op de Zepperenweg, vlakbij de brandweerkazerne, vragen dat er dringend iets wordt gedaan aan de situatie op de vroegere Buga-site, aan en achter huisnummer 19. “Er is overlast door hangjongeren, junkies, afval, ratten en vandalisme. We vinden er zelfs uitwerpselen van mensen. Het wordt hier stilaan een stort”, klagen bewoners. Schepen van Wonen Jelle Engelbosch rekent erop dat de eigenaar alles gaat plat gooien. “Wij hebben daarvoor reeds groen licht gegeven.”

Het is blijkbaar kommer en kwel op de voormalige Buga-site op de Zepperenweg, vlakbij de brandweerkazerne. Buurtbewoners vertellen ons hun verhaal, zij het liever niet met naam en toenaam. De eigenaar van de Buga-site verhuurt ook in de straat, en ze willen hun aanklacht niet nodeloos op de spits drijven. “Het is hier een kraakpand geworden”, vertelt D. “We merken dat er soms jongeren waaronder junkies rondhangen. Op een avond hebben ze de ruiten van de toonzaal ingeslagen en hebben ze binnen lelijk huisgehouden. Alles werd kort en klein geslagen. Er worden fietsen achtergelaten; wellicht gestolen. Het onkruid groeit rondom het gebouw en tegen de tuinen van onze huizen. Het ergst van al is dat er veel afval wordt achtergelaten waar de ratten op af komen. Om dan nog maar te zwijgen over het feit dat de bezoekers daar dat blijkbaar beschouwen als een openbaar toilet.”

De buurtbewoners bevestigen dat er wel eens een patrouille van de politie komt langsgereden. Ze namen een kraker mee. “Maar dat is volgens ons eerder zeldzaam. Die kraker loopt hier alweer rond. Men zou beter eens schoon schip maken en daar de boel grondig opkuisen. Dit is pure verloedering. Gezellig wonen is dit allerminst. Wie wil nu ratten in zijn tuin? Niet dat we er zelf niets aan proberen te doen. Dat lukt soms ook, maar na een tijdje komen er gewoon andere ratten. Het houdt niet op! We hopen dat deze miserie wordt aangepakt.”

Schepen Jelle Engelbosch (N-VA) van Wonen is op de hoogte van de situatie. “We hebben de eigenaar een vergunning toegestaan om de boel plat te gooien. We rekenen erop dat hij er werk van maakt”, klinkt het.

Krakers hielden lelijk huis in de toonzaal van de voormalige Buga-autoverdeler

Het huis op de site is dichtgetimmerd om krakers weg te houden. Maar de aanpalende huizen hebben last van afval en dus ook ratten.