Op de Miss Earth-verkiezing op de Filipijnen is stadsgenote Daphné Nivelles (op foto in het blauwe pakje) in de top 8 geëindigd. De organisatie wil zich inzetten voor de aarde en rekent daarbij op de steun van schoonheden vanover de ganse wereld. Daphné stak zelf de handen uit de mouwen bij de overstromingen in Verviers. “Ik kom op voor de natuur omdat ik die zo mooi vind.”

Daphné was al populair bij het publiek dat Miss Earth volgt, ook internationaal. Ze eindigt nu bij de beste acht uit een wereldwijde selectie van 86 landen. Daphné reageert opgetogen: “Het is de eerste keer dat België zo hoog eindigt! Ik wil mijn persoonlijkheid koppelen aan een goed doel.”

Bij Miss Earth wil men mensen bewust maken van concrete zaken zoals vervuilende bestanddelen die in bepaalde producten zitten. “Miss Earth, en dus ik ook, streven naar een beter leefmilieu. “Voor mij is de aarde het het goede doel op zich, zorgen voor een beter klimaat, zelf de handen uit de mouwen te steken en door mijn bekendheid ook aandacht vragen voor een betere leefwereld.”

Foto’s © Chris Feys / Miss Exclusive / Miss Earth